Azt szokták mondani: ez a világ legkeményebb motorversenye. Általában hőség van, Suzuka pedig önmagában hatalmas kihívást jelentő pálya, valamint a japánokkal feltöltött rajtrács komoly igénybevételt jelent mindenki számára. A hazaiak egyelőre idén sem tétlenkednek; a teszten csillogtatták gyorsaságukat, és maguk mögé parancsolták a világbajnokság résztvevőit.
2:07.346-os idővel Ryuichi Kiyonari futotta meg a legjobb időt. A háromszoros brit Superbike győztes idén tért vissza hazájába a Honda gyár hívására. Csapata, a Moriwaki Motul Racing közel egy évtizedet hagyott ki Suzukában, utoljára 2008-ban indultak, akkor a hatodik helyen zártak. A Moriwaki főleg Moto2-s versenygépek felkészítésére koncentrált az elmúlt időszakban, azonban a Pirelli támogatásának köszönhetően újra beneveztek a futamra. Kiyonari a brit Superbike mellett négy ízben megnyerte már Suzukát, ő tehát jó választásnak tűnik. Társai Yuki Takahashi és Dan Linfoot lesznek. Takahashi másfél évtizedet töltött a gyorsaságimotoros-világbajnokságban, míg Linfoot-ot a brit Superbike-ból ismerhetjük.

Ryuichi Kiyonari

Fotó: Eurosport

Grand Prix Spain
A semmiből aratott kettős győzelmet a Ducati
02/05/2021 14:53
Ha a suzukai teszt eredményeit nézzük, a Honda fölényével szembesülünk. Egy másik hondás japán csapat, a Musashi végzett a második helyen és a Yamaha gyári csapata a harmadikon. Ebből jól látni, hogy a világbajnokságot meghatározó erők jelenleg lépéshátrányban vannak. A GMT94 Yamaha a tizenkilencedik helyet szerezte meg, a YART Yamaha pedig a hetediket. Az összetettben vezető Suzuki Endurance Racing Team viszont csupán a huszonötödik helyre került.
(Vörös Csaba)

Suzuki Endurance Racing Team (FRA) Suzuki GSXR 1000R (1) rider VINCENT PHILIPPE (FRA

Fotó: Panoramic

Gyorsasági Motor
Spanyol győzelemmel rajtolt a MotoGP új idénye
28/03/2021 18:55
Gyorsasági Motor
MotoGP: rekordokat döntött a teszteken a Ducati
14/03/2021 11:10