Harmadszor is megműtötték a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriája hatszoros győztesének, a spanyol Marc Márqueznek a jobb felkarját.


A 27 éves versenyző operációjáról csapata, a Repsol Honda számolt be közleményben, amely arra is kitért, hogy az újabb beavatkozásra azért volt szükség, mert az intenzív és célzott kezelések ellenére a vártnál lassabban gyógyult a sérült testrész. Márquez mostani műtétje nyolc órán át tartott, komplikáció a csapat közlése szerint nem lépett fel.
A spanyol motoros júliusban, az idénynyitó Spanyol Nagydíjon bukott, az esésben eltört a felkarja, ezután megoperálták, később azonban másodszor is műteni kellett, mert otthonában, ablaknyitás közben elmozdult az egyik beültetett lemez.
Grand Prix Spain
A semmiből aratott kettős győzelmet a Ducati
02/05/2021 14:53

Marquez2.jpg

Fotó: Eurosport

Márquez az idény során versenyezni már nem tudott, így elmaradt a címvédése, és 2015 után először nyerte másik versenyző - a szintén spanyol Joan Mir - MotoGP-világbajnokságot.
A Honda arról nem számolt be, hogy Márquez teljes felépülése mennyi időt vehet igénybe, sajtóértesülések szerint azonban akár hat hónapot is kihagyhat, ami azt jelenti, hogy a 2021-es szezon elején sem ülhet motorra.
A következő világbajnoki idény Katarban, március 28-án kezdődik.
MTI
Gyorsasági Motor
Spanyol győzelemmel rajtolt a MotoGP új idénye
28/03/2021 18:55
Gyorsasági Motor
MotoGP: rekordokat döntött a teszteken a Ducati
14/03/2021 11:10