Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Minden idők egyik legfiatalabb olimpikonja aranyéremről álmodik

Eurosport
Eurosport

Publikálva 06/07/2021 - 12:38 GMT+2

A még csak 12 éves brit gördeszkás, Sky Brown történetét meséli el a Discovery 'Reaching the Sky' c. saját gyártású dokumentumfilmje.

Sky Brown - Reaching the Sky - Spanish version

Fotó: Eurosport

A 12 éves Sky Brown történetéről szól a Discovery+ új dokumentumfilmje, amely a rohamosan közelgő olimpia előtt végigjárja, hogyan lett belőle a valaha volt legfiatalabb brit olimpikon. Brown – a 14 éves Bombette Martin mellett – egyike annak a két britnek, akik kiharcolták a részvételt a gördeszkások mezőnyében a július 23-án kezdődő tokiói olimpián.

Brown a versenyen egy 93 éves rekordot adhat át a múltnak, ahol 13 évesen és 11 naposan állhat rajthoz. A nyári olimpiákon mostanáig a brit csapat legfiatalabb résztvevője az úszó Margery Hinton volt, aki 13 évesen és 44 naposan versenyzett az 1928-as amszterdami olimpián.
’Reaching the Sky” – ez a Discovery+ saját gyártású dokumentumfilmje, benne a gyerekkortól az olimpiai aranyesélyig vezető 12 éves út történetével.
A filmben korábban nem látott családi jelenetek, gördeszkás és szörfös edzésvideók tűnnek fel, különleges betekintést engedve ezzel a fiatal tehetség életébe és személyiségébe, aki képességeivel, ellenállókészségével és ambícióival megelőzte korát.
Feldolgozzák Brown 2020 májusában elszenvedett edzésbalesetét is, amely során életveszélyes sérüléseket szerzett, és kemény harcot kellett vívnia, hogy visszanyerje erejét. Ma már az amerikai közönség számára is jól ismert, tehetségét ugyanis egy híres táncos műsorban is felfedezték, így közösségi médiás sztár, médiaszemélyiség és példakép egyben.
„Nagyon izgatott vagyok, hogy ennyi ember fogja nézni a filmet a Discovery+ felületén” – mondta Brown.
„Nagy élmény volt elkészíteni a filmet, akadt pár menő dolog. Az egyszerűen őrület volt, hogy Nyjah Hustonnal edzettem, annyira csodálatos, de azt is alig hittem el, amikor Rob Machadóval szörföztem, baromi jó a stílusa, hatalmas volt.”
„Az előző olimpián nagyon fiatal voltam, így aztán nem is igazán néztem, ezért vagyok ennyire izgatott Tokió előtt. Azért is szeretnék részt venni az olimpián, hogy cselekvésre ösztönözzem a lányokat. Remélem, hogy ha meglátnak engem - egy hozzájuk hasonló kislányt - a csúcsra törni, arra gondolnak majd, ők is képesek rá.
Aranyban reménykedem, ez lenne az álom, de ha nem jön össze, akkor is ott voltam az olimpián, ami nagyon király dolog.
Scott Young, a Discovery Sports gyártásért és tartalomért felelős vezetője is nyilatkozott: „Sky Brown rendkívül tehetséges fiatal sportoló, aki a lélegzetelállító képességei, a bátorsága és a személyisége miatt valódi sztár, egy csodálatos álommal.”
„Magával ragadó a története, nagyon izgatottak voltunk, hogy Sky-jal dolgozhattunk ezen a rendkívül szórakoztató saját gyártású Discovery+ dokumentumfilmen.”

A teljes film Eurosport Player-előfizetők számára elérhető honlapunkon.
picture

Sky Brown: Reaching the Sky - Dokumentumfilm

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés