Andy Sullivan ugyan nem nyerte meg a KLM Opent, de így is ő volt a hétvége nagy sztárja Hollandiában. Időnként vannak olyan díjak, amelyeket annak tudatában ajánlanak fel a szervezők, hogy úgysem nyeri meg senki. Talán így gondolkozhattak a KLM Open golftorna rendezői is, akik egy szponzorral karöltve űrutazást ajánlottak fel annak, aki a hétvégi torna valamelyik szakaszán egyetlen ütéssel beüti a labdát a lyukba. Az ún. hole in one-ra nyilvánvalóan a rövidebb (par 3-as vagyis három ütésből teljesíthető) szakaszokon van lehetőség, így a különös akció a zandvoorti pályán szinte a 163 yard hosszúságú 15. szakaszra volt szabva.
Rögtön el is kelt a díj, amelyet Andy Sullivan söpört be, aki már az első fordulóban megütötte a profi golfban meglehetősen ritka bravúrt. Az XCOR Space Expeditions felajánlásából így a golfozó egy 30 perces repülést nyert, amelynek során a 28 éves sportolót 100 km-es magasságba viszik fel a cég speciális repülőjével. "Tuti, hogy izgulni fogok, de még nem döntöttem el biztosan,hogy bevállalom-e majd. Nem volt rossz ütés, amikor pedig bement a labda a lyukba, a segítőm (caddie) csak annyit üvöltött, hogy megyünk az űrbe" - nyilatkozta Sullivan a BBC-nek.
Olympic Games
Koronavírusos a spanyol golfsztár
TEGNAP 08:35
A hollandiai versenyt amúgy a záró napon négyütéses hátrányát ledolgozó - 62 ütéses napi teljesítményével a pályarekordot is beállító - Paul Casey nyerte meg honfitársa, Simon Dyson előtt. A világranglista 216. helyén álló Sullivan végül Dyson mögött egy ütéssel lemaradva lett harmadik, de aligha ennek örült a hétvége kapcsán a leginkább. Az űrutazásokra specializálódott cég amúgy csak 2015 végén tervezi elindítani programját és jelenleg már 300 foglalásuk van az útra.
Golf
Történelmet írhatott volna, ám a COVID közbeszólt
06/06/2021 08:26
Golf
Tiger Woods: egy célom van, önállóan járni!
29/05/2021 17:46