Magyar idő szerint tegnap éjfél körül került nyilvánosságra, hogy Tiger Woods újabb, immáron ötödik hátoperációján esett át. A beavatkozásra a napokban került sor, egyelőre biztosat nem tudni, hogy a 15-szörös Major-bajnok legenda mikor térhet vissza a pályára. Woods menedzsmentjén keresztül annyit üzent, hogy a két hét múlva esedékes Farmers Insurance tornát és az azt követő Genesis Invitational viadalt biztosan kihagyja. 
Tiger Woods legutóbb a PNC-tornán játszott, egy nem hivatalos versenyen, ahol fiával játszott párban Justin Thomasszal és a játékos édesapjával. Woods ezen a viadalon sérülhetett meg, legalábbis az egyik kamera elkapta, amint egy elütést követően fájdalmas arccal sétál arrébb. Nagy feneket nem kerített neki egyik golffal foglalkozó szakportál sem - még annak ellenére sem, hogy több elütőn nem vállalta a kezdő ütést - lévén a volt világelső befejezte a tornát, jóllehet a győzelmet nem sikerült megkaparintaniuk. Ezt követően annyit lehetett tudni Woods idényéről, hogy azt a közelgő Farmers-tornán kezdi meg, majd a Genesis Invitational viadalon házigazdaként is ütőt ragad. Tegnap éjjel azonban robbant a bomba, Woods hátát immáron ötödszörre is megoperálták. 
Golf
Tiger Woods: "El tudom ütni a labdát, csak járni nem tudok"
30/11/2022 - 13:27
A beszámolók szerint az orvisi stáb az úgynevezett mikrodiszcektómia beavatkozást hajtotta végre a 45 éves golfozón, amely rövid lábadozási idővel jár és teljes felépülés várható belőle. Woods nem kommentálta a történteket, menedzserén keresztül annyit üzent, hogy várja, hogy az orvosoktól zöld jelzést kapjon és elkezdhesse az edzéseket és mihamarabb visszatérhessen a Tourra. 
Tiger Woods rekordnak számító 83. PGA Tour tornagyőzelmére így most egy kicsit várni kell, pedig sokan abban reménykedtek, hogy a Farmers Insurance tornán megtörténhet a történelmi győzelem. Nem véletlenül gondolták, pontosabban reménykedtek ebben sokan, hiszen Woods a viadal otthonának számító Torrey Pines pályán eddig nyolc alkalommal tudott győzni, hétszer a hétköznapi PGA Tour tornának számító viadalon, egyszer pedig a legendás 2008-as US Openen, amikor törött lábbal tudott győzni. 
Tiger Woods hátát legutóbb 2017-ben kellett megoperálni és a beavatkozás annyira sikeres volt, hogy a következő idényben ha nem is folyamatosan, de több tornán is régi fényében tündökölt. Elsőként megnyerte a 2018-as Tour Championship viadalt, majd a következő szezonban a Masters-t, melyen a sporttörténelem valószínűleg legnagyobb visszatérését produkálta. 
Tiger ezt követően a Zozo Championship megnyerésével beállította Sam Snead sokáig beállíthatatlannak hitt 82-es rekordját a tornagyőzelmek tekintetében, majd ezután sem állt le, játékos-kapitányként győzelemre vezette az Elnök Kupán (Presidents Cup) az amerikai csapatot, ráadásul úgy, hogy csapata legjobbja volt. 
Woods körül azóta nagy a csönd, a 2020-as idénye gyengére sikeredett, mindössze egy tornán zárt a legjobb 10 között, többször panaszkodott hátfájásra, versenyeket hagyott ki, majd jött a pandémia, ezt követően pedig felejthető helyezések a soron következő tornákon, míg kedvenc versenyén a Masters-en is csupán a T38. helyen zárt. 
The CJ Cup
McIlroy mindent vitt, címvédésével kilencedik alkalommal világelső
24/10/2022 - 11:06
Golf
Jordan Spieth vezérletével az amerikai golfozók nyerték az Elnökök Kupáját
26/09/2022 - 11:50