A 2019-es Masters vasárnapi, utolsó napján Tiger Woods kapott egy üzenetet a torna szervezőitől, hogy a várható viharos időjárástól tartva a kezdési időpontokat előre hozzák.

Mindez azt jelentette, hogy Woods valamivel fél tíz előtt ütött el az egyes elütőről. Ez azért nem tűnik túl korai időpontnak, ám Tiger Woods reggeli menetrendje más, mint egy átlagos golfozóé. Woods ugyanis egy ilyen reggeli időpont ismeretében hajnali négy órakor ébred és onnantól kezdődik a napja. Ezen a vasárnapon Woods 3:45-re húzta fel az óráját.
Ébredés után beszámolója szerint megreggelizett, kiballagott a gyakorló területre, elütött néhány labdát, bemelegített, majd 9:40-kor elütött flight-társával, pár órával később pedig már történelmi győzelmét ünnepelte. Woods napi rutinja ezúttal is bevált, ám nem mindenki ennyire „őrült” a PGA Tour mezőnyében.
Golf
Nem tudni, hogy mikor, de Tiger Woods szeretne visszatérni autóbalesete után
09/09/2021 08:50
Vannak olyan játékosok, akik bizony ennél jóval lazábban állnak hozzá a reggeli időpontokhoz, a három év alatt négy Major-tornát nyerő Brooks Koepka például volt, hogy 20 perccel az elütése előtt érkezett meg a helyszínre. Mondjuk nem is nyerte meg az ominózus versenyt és bár a mezőny egyik legjobb játékosa, gyaníthatóan nem is zárja majd pályafutását 15 Major és 82-nél (vagy ki tudja mennyiél áll meg Woods) több PGA Tour győzelemmel.
Tiger Woods munkásságát, rutinját, mindennapjait kevesen ismerik olyan jól, mint Justin Thomas. A pályafutása során eddig begyűjtött 14 trófeával a PGA Tour jelenlegi legeredményesebb 30 éven aluli játékosának számító klasszis Woods legszorosabb bizalmi köréhez tartozik, egészen fiatal kora óta ismeri a volt világelsőt édesapjának köszönhetően. Thomast a csütörtökön megkezdődött Wells Fargo Chamiponship első köre után kérdezték Woods-ról, miután neki is kora reggeli időpontban kellett kezdenie. A Players Championship idei bajnoka nevetve elhárította az összehasonlítást, mondván Tiger Woods reggeli rutinját képtelenség kivitelezni.
„Tiger Woods egy csodabogár, egy igazi különc. Nem lehet összehasonlítani azt, amit ő csinált azzal, amit mi, vagy én csinálok.
- mondta nevetve Thomas, majd felelevenített egy történetet.
A sztori a 2018-as Genesis Openről datálódik, Thomas ekkor már hetek óta a szokásos reggeli rutinjáról és edzésmunkájáról faggatta barátját. Woods a repülőút alatt végül megosztotta edzéstervét az akkor 24 esztendős Thomasszal, aki elképedve hallgatta a példaképe által elmondottakat.
„Hogy milyen volt 24 évesen a napi edzésmunkám? Hát, reggelente felkeltem, és egy hat-hét kilométeres futással kezdtem - kezdte Woods mosolyogva. "Aztán elmentem az edzőterembe súlyzós edzésre. Ezt követően két-három órán át ütöttem a labdákat a range-en. Aztán elmentem és lejátszottam minimum 18 szakaszt, majd visszajöttem a range-re és a rövid játékomon dolgoztam. Végezetül lefutottam még hat kilométert. Ja, de ha valaki kosárlabdázni vagy teniszezni akart, akkor mentem kosárlabdázni vagy teniszezni. Ez volt a napi rutinom."
Nem akármilyen rutin ez. Nem csoda, hogy Tiger Woods-nak a húszas éveiben nem igazán volt ellenfele, hiszen nem csak a játékával, de az edzésmunkájával is megelőzte saját korát. Woods előtt az ilyen fokú szisztematikus testépítés nem volt jellemző a PGA Tour játékosainak a körében. Persze voltak kivételek, Nick Faldo, vagy Greg Norman például szintén erős, atlétikus játékosok voltak, akik hamar ráébredtek arra, hogy ha odafigyelnek a testükre, akkor azzal előnyt tudnak kovácsolni az ellenfeleikkel szemben, ám olyan fokú edzésmunkát senki nem végzett, mint amilyet Woods.
https://i.eurosport.com/2015/02/08/1411765.jpeg
Az eredmények nem is maradtak el, a 2000-es években Tiger Woods hatalmas lendülettel vette át az irányítást a sportágban és megdöbbentő számban nyerte a „hétköznapi”, valamint a Major-tornákat is, ráadásul olykor megdöbbentő dominanciával utasította maga mögé a komplett mezőnyt. Woods szezonról szezonra a keresetilista élén zárt, a golfban korábban soha nem látott erődemonstrációt tartott, túlzás nélkül kijelenthető, hogy megváltoztatta saját sportágát.
Az a fajta edzésmunka, amit Tiger Woods végzett pályafutása ezen szakaszában nem igazán jellemző még ma sem, bár azért Bryson DeChambeau, vagy a fentebb már említett Brooks Koepka szintén nagyon komoly hangsúlyt fektet a fizikális, konditermi felkészülésre, de ide sorolhatjuk Rory Mcilroy-t is, sőt a lassan 50 éves, de sokadvirágzását élő Lee Westwoodot is.
Golf
Tiger Woods: egy célom van, önállóan járni!
29/05/2021 17:46
BMW PGA Championship
Tiger Woods is meghajolt Phil Mickelson nagysága előtt
24/05/2021 15:24