A 3M Open debütáló játékosa, Mardy Fish komoly mentális problémákon, elsősorban szorongáson ment keresztül, amibe az profi tenisz okozta nyomás vezette őt.
A mai napig emlékezetes pillanat volt, amikor 2012-ben egy Roger Federer elleni Grand Slam-negyeddöntőben akkora volt a nyomás, hogy nem állt ki. Hazai pályán, New Yorkban.
A Netflix dokumentumfilmje szerint , amely az ő történetét meséli el, mindezt a szorongást a szigorú és kemény diéta is okozta. Muszáj volt tartani a versenysúlyt, az ezzel járó stresszt pedig nem bírta elviselni, ez vezetett egyre nagyobb problémákhoz.
Golf
Történelmet írt Tom, aki igazából Kim - ő lett a PGA-sorozat első bajnoka, aki 2000 után született
08/08/2022 09:52
Az egész amerikai férfitenisz rá figyelt, ő volt az első számú odahaza, és ekkora médiafigyelem arra késztette, hogy a szokásosnál korábban szögre akassza az ütőt. Fish korábban úgy nyilatkozott, egész életében sportolt: baseballozott, golfozott és teniszezett, 14 évesen pedig ez utóbbit választotta. Visszavonulása óta nem tűnt el teljesen a teniszéletből, sőt! Jelenleg ő az amerikai Davis-kupa-csapat kapitánya.
Ahogy mondta: „Nagyon fiatalkoromtól kezdve a szenvedélyem volt a labdák ütögetése. Számomra ez volt a menekülés és az élvezet egyik módja. Éppen így járt a golf”. Miután arra kényszerült, hogy elhagyja a profi teniszt, először terápiaként gondolt a golfra, és így jutott el oda, hogy nem profiknak szóló celebversenyeken játsszon. Sikerült is megnyernie a Diamond Resorts Tournament of Champions nevű versenyt, ráadásul háromszor.
A versenyző tehát rajthoz állt a 3M Openen, ahol az első nap után 81 ütéssel, 10-zel par fölött végzett. A második napon kicsit jobban szerepelt, de az első két nap teljesítménye után végül nem jutott be a cutba, így nem folytatja a versenyt. Mindenesetre egy ilyen gyors pályán, mint a 3M Opel, ez a teljesítmény is megsüvegelendő egy amatőr golfozótól. Ráadásul ezzel ő az első sportoló, aki az ATP és a PGA Touron is el tudott indulni.
Wyndham Championship
Ez aztán a lyukérzék!
06/08/2022 19:17
Golf
Tiger Woods elbúcsúzott az Opentől, kérdés, meddig játszik még
19/07/2022 14:25