Patrick Reed győzelmével zártult  a Farmers Insurance Open torna. Az amerikai golfozó, akit szombaton még meglehetősen laza szabályértelmezési protokollja miatt bírálták, vasárnap álomjátékkal és rekord előnnyel nyerte a rangos kaliforniai viadalt. Reed pályafutása 9. tornagyőzelmét aratta a PGA Touron nem mellesleg pedig első számú esélyessé lépett elő a júniusi US Openen, amelynek szintén a Torrey Pines pálya ad otthont.
Patrick Reed nem foglalkozott a szombaton történtekkel, nem foglalkozott azzal sem, hogy az internet népe egy emberként kiáltott rá ismét kígyót-békát, lepergett róla, hogy újra csalónak bélyegezték, csak kiment a pályára és 68-as körével egyéni rekordnak számító öt ütés előnnyel megnyerte a Farmers Insurance Opent. Reed két ütés előnnyel várhatta az utolsó kört, ám semmit sem bízott a véletlenre, a hatos szakaszon bevágott egy 15 méteres gurítást eagle-ért, majd egy birdie, bogey, birdie kombinációval zárta az első 9-et és innentől már az ő hátát nézte a mezőny. Reed a nehezebb hátsó 9-en makulátlan játékot hozott, a végén egy birdie-vel koronázta meg teljesítményét, majd kezdődhetett az ünneplés.
„Tudtam, hogy a negyedik nap nagyon kemény lesz. A táblázat tele volt nagy nevekkel, nem volt sok különbség közöttünk, szoros volt a verseny. Tisztában voltam, hogy agresszíven kell játszanom, támadnom kell, nem fér bele a biztonsági játék.” – beszélt a győztes taktikáról Reed.
PGA Championship
Őrületes végjátékot követően Justin Thomas nyerte a PGA Championshipet
23/05/2022 07:16
A 30 éves, pár éve Masters-t nyerő golfozó újfent bizonyította, hogy vasakkal egyike a világ legjobbjainak, a rövid játéka szinte érinthetetlen. A statisztikák is ezt mutatták, a mezőnnyel szemben vezetett a green körüli játékban, a gurítása pedig a Top 10-ben volt a mezőnyben. Reed mögöt egy ötös együttállás alakult ki, a norvég fiatal, Viktor Hovland, a két hét alatt második top 5-ös eredményt jegyző Tony Finau, a svéd Norlander, az előzetesen a végső győzelemre is esélyesnek tartott Ryan Palmer, valamint Xander Schauffele zártak -9-el, öt ütés hátránnyal a győztes mögött.
Ez az öt ütés amúgy Reed pályafutásának legjobb eredménye, korábban ekkora előnnyel nem nyert még tornát.  A rangos Farmers-torna sem látott hasonlóan nagy előnyt 2008 óta, akkor Tiger Woods tudott győzni nyolc ütés előnnyel. Csak érdekességként, Woods abban az évben később ezen a pályán megnyerte a US Opent is, csak hallkan jegyezzük meg, hogy a nyáron éppen a Torrey Pines ad majd ismét otthont az idény harmadik Major versenyének.
Ami pedig a mezőny többi klasszisát illeti: Rory McIlroy a jó kezdést követően az utolsó napokon már nem tudott tényező lenni, együttállásban a 16. helyen zárt nyolc ütéssel lemaradva Reedtől. Jon Rahm, a torna korábbi győztese a T7. pozícióban végzett -8-as összeredménnyel, míg a negyedik napot az éllovasok között kezdő ausztrál Adam Scott -7-es végeredménnyel a T10. helyen fejezte be a viadalt.
Patrick Reed győzelmével a világranglista 10. helyére lépett előre, sikerének köszönhetően 1.350.000 dollárt kereset, indulási jogot nyert a Masters-re és a PGA Championshipre, valamint a következő idényben esedékes Bajnokok Tornájára és persze meghosszabbította PGA Tour tagságát, ám ranglistás helyezése és Masters-en való 2018-as győzelme miatt amúgy sem kellet izgulnia egyik kritérium miatt sem. Reed sorozatban immáron a negyedik szezonjában nyer legalább egy PGA Tour tornát, 230. PGA Tour versenyén 9. tornagyőzelmét aratta, nem mellesleg nyolcadik versenyén várhatta a negyedik kört az élről és immáron 6. sikerét aratta ebből a pozícióból, ami tökéletesen példázza, hogy fejben egy mennyire erős játékossal van dolgunk.  
A 2021-es Farmers Insurance Open végeredménye:
Patrick Reed 64-72-70-68—274 (-14)
Tony Finau 69-67-74-69—279 (-9)
Henrik Norlander 73-69-68-69—279 (-9)
Ryan Palmer 66-70-73-70—279 (-9) 
Xander Schauffele 70-72-68-69—279 (-9)
Viktor Hovland 70-65-73-71—279 (-9)
PGA Championship
McIlroy szétszedte a pályát, Tiger Woods szenvedett
20/05/2022 10:18
BMW PGA Championship
Tiger Woods erősebb és magabiztosabb, mint áprilisban, győzni megy az idény második Major tornájára
18/05/2022 10:56