A PGA Tour mezőnye ismét Kaliforniába látogat, itt rendezik meg a Tour egyik legnépszerűbb tornáját, az AT&T Pebble Beach National Pro-Am névre keresztelt viadalt. A versenynek Pebble Beach, egy újabb ikonikus helyszín ad otthont, ám a viadal idén más lesz, mint a korábbiak. A Covid-helyzet miatt ugyanis Pro-Am torna ide vagy oda, amatőrök nem lesznek, a három pálya helyett pedig csak kettőn mérkőzik meg a 156 fős mezőny, amely idénre kicsit foghíjas is lett. Azért sztárok, nagynevű játékosok, korábbi bajnokok így is lesznek, a lélegzetelállító helyszín pedig már magában megér egy misét. 

Egy újabb Pro-Am torna, amelyet az amatőröknek ki kell hagynia, ugyanis Kaliforniában szigorúbb a vírus-protokoll, mint mondjuk a múlt heti viadal helyszínén, Phoenixben. Itt az amatőr játékosokon túl nézőket sem engednek be, ez pedig természetesen alapjaiban határozza meg egy viadal hangulatát. Ettől függetlenül a versenyt nagy várakozás előzi meg, lévén a Tour egyik legszebb és talán egyik legnehezebb pályáján zajlik majd. Pebble Beach ikonikus helyszínnek számít, Tiger Woods például itt verte tönkre a komplett mezőnyt a 2000-es US Open alkalmával és tartja mind a mai napig a legnagyobb előnyt, amellyel bárki is Majort nyert, de ezen a pályán található a világ talán legtöbbet fényképezett szakasza is, amely valóban lélegzetelállító látványt nyújt. 
PGA Championship
Őrületes végjátékot követően Justin Thomas nyerte a PGA Championshipet
10 ÓRÁJA
A versenyt hatalmas mezőnnyel rendezik, 156 játékos feszül majd neki egymásnak, így két pályán zajlik majd a viadal. Pebble Beach mellett a másik komplexum a nem kevésbé szép Spyglass Hill, amely a tekintélyes Golf Digest szerint a legjobb 100 nyilvános golfpályákat felvonultató listán az előkelő 5. helyen áll. Az 1966-ban megnyitott pályának több különlegessége is van, az egyik, hogy minden szakasz nevet kapott, mégpedig Robert Louis Stevenson – A Kincses Sziget című regényének szereplőiről. 
Ami a mezőnyt illeti, a legnagyobb hiányzó a világelső Dustin Johnson lesz, aki közel-keleti kiruccanását követően visszalépett az indulástól, ezzel komoly érvágást okozva a szervezőknek és a rajongóknak egyaránt. Nem ő az egyetlen nagy név, aki hiányzik, ám miután ez egy Pro-Am torna, így borítékolható volt, hogy lesznek olyan sztárok, akik nem kérnek belőle. Mert az amatőrökkel ugyanis beszélgetni kell, a játék is jóval több időt vesz igénybe és így a profik nem játszhatnak saját tempójukban, ráadásul miután az átlagosnál jóval több ember fordul meg és játszik a pályákon, azok sokkal jobban igénybe lesznek véve, ami pedig hatással lehet a játékukra és a végeredményre is. 
Azért szomorkodásra semmi ok, a világranglista első 50 játékosa közül öten itt lesznek, a legmagasabban jegyzett játékossal az American Express tornán káprázatos 61-es pályacsúcsot játszó Patrick Cantlay-vel az élen. Korábbi kilenc bajnok is tiszteletét teszi, többek között a legenda maga, Phil Mickelson, aki annak ellenére, hogy már 50 esztendős, idén is esélyes lehet, ugyanis ezen a pályán a helyismeret és a kreativitás borzasztóan fontos, az ötszörös bajnok Mickelsonnak pedig mindkettőből bőven van a tarsolyában. 
A torna 7.8 millió dollár összdíjazású, a győztes ebből több mint 1 millió 400 ezret vihet haza. A címvédés ezen a viadalon nem sokszor sikerül egy korábbi bajnoknak, eddig mindössze hatszor fordult elő. Utoljára Dustin Johnson volt eredményes, aki 2009-ben megszerzett címét sikeresen védte meg a következő évben, szóval a kanadai Nick Taylornak fel van adva a lecke.  
A tornát az Eurosport 2-n mind a négy nap élőben közvetítjük. Az első nap közvetítése csütörtökön  21 órától veszi kezdetét. 
PGA Championship
McIlroy szétszedte a pályát, Tiger Woods szenvedett
20/05/2022 10:18
BMW PGA Championship
Tiger Woods erősebb és magabiztosabb, mint áprilisban, győzni megy az idény második Major tornájára
18/05/2022 10:56