A második nap csillaghullást hozott a Mastersen, nagynevű játékosok egész sora búcsúzott és bár az olimpiai bajnok Justin Rose továbbra is vezet, előnye jelentősen csökken.

Justin Rose továbbra is vezet a Mastersen, amelynek második napja igazi csillaghullást hozott. A versenytől búcsúzott a címvédő Dustin Johnson, a karrier Grand Slam összehozására továbbra is váró Rory McIlroy, a sérülten érkező négyszeres Major-bajnok Brooks Koepka, a pár hónapja Pebble Beach-en remeklő Daniel Berger, a szezon során eddig több tornán pályacsúcsot jegyző Patrick Cantley, valamint az eredménykártyáját rosszul kitöltő és ezért a kizárás sorsára jutó Matthew Wolff is.
Justin Rose a Masters második napját is az élen zárta, így egy lépéssel közelebb került egy esetleges győzelemhez, illetve ahhoz, hogy Jordan Spieth 2015-ös sikerét követően az első játékos legyen, aki rajt-cél győzelmet arat. Persze addig még azért sokat kell tennie a britnek, aki az első napos 65-ös körét követően pénteken már nem brillírozott annyira, de türelmes maradt és végül „even par”-ra, tehát „egálra” hozta a pályát. Rose, aki pályafutása során 16. alkalommal várja az első helyről egy tornán a harmadik napot – és eddig négyszer tudta azt győzelemre váltani – par alatt 7-es eredménnyel áll az élen, egy ütés előnnyel vezet Will Zalatoris és Brian Harman előtt. Előbbi jó helyezése és jó játéka óriási meglepetés, hiszen egy újonc játékosról van szó, aki önerőből küzdötte fel magát a Korn Ferry Tour-ról egészen a PGA Tour-ig, nem rendelkezik egész idényre szóló teljes jogú tagsággal, ám idénybeli jó eredményeinek köszönhetően már a világranglista első 50 játékosa között jegyzik a 20-as évei elején járó amerikait. Zalatoris kisebb történelmet írna egy esetleges győzelemmel, ugyanis eddig csupán egy játékos, Fuzzy Zoeller tudott újoncként Masters-t nyerni 1979-ben. Az éllovas Rose a harmadik napon, az úgynevezett „moving day” során messze nem lehet nyugodt, hiszen a követői szorosan állnak mögötte és ott van köztük az a Jordan Spieth is, aki a Texasban mutatott formáját képes volt átmenteni Augustára és csupán két ütés hátránnyal várja a szombati folytatást.
The CJ Cup
McIlroy mindent vitt, címvédésével kilencedik alkalommal világelső
24/10/2022 - 11:06
A folytatást, amely során nem látjuk majd Dustin Johnsont, a címvédőt, aki saját bőrén tapasztalta meg, hogy az áprilisi körülmények merőben másak Augustában, mint voltak novemberben, amikor is rekordot jelentő teljesítménnyel, -20-as összeredménnyel nyerte a viadalt. Johnson az első világelső 2019 óta, aki nem jutott be a CUT-ba, érdekes, hogy két éve pont a jelenlegi éllovas, Justin Rose búcsúzott idejekorán. Címvédőként amúgy utoljára 2018-ban Sergio Garcia volt képtelen beverekedni magát a CUT-ba (Johnson az ötödik világelső kieső – Greg Norman 1991 és 1997, Nick Price 1995, Martin Kaymer 2011, Justin Rose 2019 után) - de a spanyol idén sem élte meg a szombati harmadik kört, ahogy a kétszers US Open és PGA Championship győztes Brooks Koepka sem, a karrier Grand Slamre továbbra is ácsingózó Rory McIlroy és a korábbi világelső Jason Day sem. A háromszoros Masters-bajnok Phil Mickelson és a szintén győztes Adam Scott éppen a CUT-vonalon jutott tovább, így ők folytathatják, ahogy Bryson DeChambeau is, aki rekordot jelentő fordítást mutatott be, hiszen első körös eredményénél 9 (!) ütéssel játszott jobbat pénteken, így a T17. helyről várhatja a folytatást. Javulást mutatott be csütörtöki köréhez képest Tony Finau is, aki az osztrák Bern Wiesbergerrel együtt a nap legjobb eredményét jegyezte 66-os körével.
Mindenképpen ki kell emelni a kétszeres bajnok 55 esztendős José Maria Olazábal teljesítményét, aki 100. Masters körét egy 71-es eredménnyel zárta, éppen mentora, a mindössze 54 évesen elhunyt Seve Ballesteros születésnapján. Szomorú belegondolni, hogy a legendás spanyol játékos, a Masters első európai bajnoka már tíz éve hagyott itt bennünket, tegnap ünnepelte volna 64. születésnapját. Olazábal tökéletes ajándékkal tisztelgett barátja és mestere előtt.
A második nap krónikájához hozzátartozik, hogy Si Woo Kim egy három putt (14-esz szakasz) és egy elrontott chip (15-ös szakasz) után annyira dühös volt, hogy eltörte a gurító ütőjét, így a maradék három szakasz során a 3-as fájával volt kénytelen gurítani. Kim végül 69-es (!) körrel zárt és -4-es eredménnyel csupán három ütés hátránnyal várhatja a szombati harmadik napot, amely az előző kettőt és az éllovasok közti minimális különbségeket elnézve elképesztő izgalmakat hozhat.
Golf
Jordan Spieth vezérletével az amerikai golfozók nyerték az Elnökök Kupáját
26/09/2022 - 11:50
Fortinet Championship
Max Homa őrületes végjátékban védte meg címét az idénynyitón
19/09/2022 - 09:54