Pár napja futótűzként terjedt a hír, hogy a sportvilág álompárja, Rory McIlroy és Caroline Wozniacki felbontották eljegyzésüket. Mindezt ráadásul úgy, hogy pár napja már kiküldték az esküvői meghívókat. A szakítást a korábbi világelső golfozó, McIlroy kezdeményezte, mondván nincs felkészülve még egy ilyen jelentőségű lépésre. Természetesen a bulvársajtót a szakítás módja és miértje érdekli a legjobban, ám sportszakmailag talán érdekesebb kérdés, hogy a felek hogyan szerepelnek majd a soron következő versenyükön.
Rory McIlroynak nem kellett sokat várnia a lehetőségre, ő már tegnap megkezdte szereplését, mégpedig az European Tour tornái között is zászlóshajónak számító BMW PGA Championshipen. Ami Wozniackit illetik, arról, hogy őt vajon mennyire viselte meg a szakítás, majd csak a vasárnap kezdődő Roland Garroson kaphatunk képet.
Mindenesetre Rory McIlroy úgy tűnik, hogy nagyszerűen tudja közömbösíteni magát a történtek alól, ugyanis pályafutása egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a közel öt millió euró összdíjazású torna első napján. A kétszeres Major-győztes játékos négy ütéssel az előre meghatározott ütésszám (par) alatt teljesített, 68-as köre során ráadásul két olyan szakasz is volt melyet eagle-el (az elvártnál kettővel kevesebb ütéssel juttatta a labdát a lyukba) zárt. Ugyanakkor öröme nem lehet teljes, hiszen az első nap után nem kevesebb, mint hat ütés a hátránya az éllovas Thomas Björn mögött, aki "űrgolfot" játszva 62 ütéssel zárt csütörtökön.
Golf
A volt világelső visszapörgette az idő kerekét
13 ÓRA
McIlroy karrierje során eddig 17 kört játszott a Wentworth Club méltán híres pályáján, de ez a mostani volt eddigi legjobb eredménye. Hogy mi segítette az északírt? Saját bevallása szerint az, hogy kikapcsolta a telefonját és megszabadult a laptopjától is, így hátat tudott fordítani a zavaró tényezőknek.
„A telefonomat már napok óta nem kapcsoltam be, a laptopomat pedig egyszerűen odaadtam valakinek. Most úgy érzem magam, mintha a 70-es években élnék” – beszélt McIlroy arról, hogy mi állhat a jó teljesítmény mögött.

Fotó: Eurosport

Az északír játékost amúgy igen sokan biztosították a támogatásukról, többek között Sergio Garcia is, aki bizony tudja, hogy milyen hírességgel „járni”, és utána egy szakításon túljutni. A spanyolok egykori világranglista másodikja átélhette ezt egyszer Martina Hingis – szintén „zenész” – mellett, valamint Morgan-Leigh Norman, az ausztrálok világelső golfozójának, Greg Normannak a lánya mellett is.
Garciával kapcsolatos hír még amúgy, hogy térdsérülés miatt visszalépett az angliai torna első köre után, ám a hírek szerint nincs nagy baj, csak nem szeretne felesleges kockázatot vállalni a közelgő US Open előtt.
Olympic Games
Ezért ódzkodnak a golfozók az olimpiai indulástól
TEGNAP 09:34
Golf
Így kell egy kiesést 68 millió forintos fizetéssé változtatni!
11/05/2021 11:31