Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Robotvezérlésű golflabdával hergelték az ex-világelső golfozót

Farkasvölgyi Gábor

Publikálva 21/08/2022 - 12:12 GMT+2

Rory McIlroy-nak nem tetszett a szokatlan móka, riválisa szerint viszont ennél már történtek extrémebb dolgok golfpályán.

Rory McIlroy

Fotó: AFP

Javában zajlik a tengerentúli golfsorozat, a PGA Tour-idény végi rájátszása, a FedEx Playoffs. A második állomást Willmingtonban rendezik a hétvégén, ahol a mezőny a 15 millió dolláros összdíjazású BMW Championshipen méri össze erejét. Ott van a volt világelső Rory McIlroy is, aki nem mindennapi tréfával találta szemben magát az egyik szakasz greenjén. Az északír játékost egy kreatív szurkoló egy robotvezérlésű golflabdával lepte meg, ám McIlroy nem igazán vette a poént.
A FedEx-kupa rájátszásának második állomását már csak 70 játékos kezdhette meg, egy úgynevezett „no cut” tornán (nincs „felezés”, a teljes mezőnnyel zárul a torna - a szerk.) a Delaware államban fekvő Wilmingtonban. A 15 millió dollár összdíjazású versenyen, ahol a győztes 2.7 millió dollárral gazdagodik világsztárok egész sora található a mezőnyben, többek között a volt világelső, és a playoff előtt még a végső győzelemre is eséllyel pályázó RoryMcIlroy is.
Az északír játékos Scott Stallingsszal játszott a BMW Championship szombati, harmadik fordulójában, amikor egy szurkoló egy távirányítású golflabdát dobott a par 3-as 15-ös szakaszon a greenre, majd megpróbálta a lyukba juttatni. Az elsőre valóban viccesnek tűnő szituáció alaposan meglepte a játékosokat, akik természetesen a saját labdájukon kívül nem igazán számítottak plusz egy labdára a gurító területen.
"Nem éppen erre számítottam egy szombat délután" - mondta Stallings, aki éppen egy homokütést próbált elvégezni. Folyamatosan azt kiabálta Rorynak, hogy 'Ez az én álmom, ez az én álmom'. "Nem tudom pontosan, miről álmodott, de a labdája végül eltűnt" - tette hozza Stallings.
Természetesen nem a Föld, de még nem is a lyuk nyelte el a „robotlabdát”, hanem Rory McIlroy némi küzdelem és kergetőzést követően nemes egyszerűséggel felkapta a labdát és a vízbe hajította, lezárva ezzel a nem mindennapi közjátékot.
"Szerintem nagyszerű volt" - mondta Stallings arról, ahogy McIlroy kezelte a helyzetet. "Én is épp azon voltam, hogy ugyanezt csináljam."
picture

A magáról megfeledkező szurkolónak mutatja az irányt McIlroy caddie-je

Fotó: AFP

Természetesen a néző sem úszta meg az esetet, jóllehet ő nem a tóban kötött ki, hanem egy rendőr kísérte ki a pályán kívülre és gyaníthatóan egy darabig nem látogathat PGA Tour-tornát.
Amúgy Scott Stallings számára nem ez volt eddig a legfurcsább dolog, amit valaha golfversenyen egy nézőtől látott.
"Phoenix-ben a Waste Management tornán fordult elő, hogy egy női szurkoló egy homokbunkerben éppen homokangyalt próbált csinálni, anyaszült meztelenül.” – elevenítette fel Stallings a McIlroy eseténél valóban jóval bizarabb történetet.
A BMW Championship tornán amúgy három napot követően végtelenül izgalmas az állás, az utolsó napot a FedEx-sorozat és egyben a BMW-torna címvédője, Patrick Cantlay várhatja az élről, ám előnye csupán egy ütés az élete szezonját produkáló Xander Schauffele-val, illetve Scott Stallingsszal szemben. A sorozat történetében amúgy nem volt még arra példa, hogy egy játékos sikeresen védte volna meg egy rájátszástornán a címét, Cantley lehet az első. A BMW Championship történetében eddig 12 alkalommal fordult elő, hogy a későbbi győztes a negyedik kört az élről várhatta, legutóbb éppen Patrick Cantlay.
A torna utolsó napjának élő közvetítése 18 órától veszi kezdetét az Eurosport 2-n, illetve az Eurosport.hu-ról elérhető digitális csatornánkon.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés