Nem borult a papírforma, nem történt csoda, Tiger Woods tegnap bejelentette, hogy kihagyja az idény második major tornáját, a június 12-15. között megrendezésre kerülő US Opent. Woods márciusi hátoperációja után immáron rehabilitációs kezeléseken vesz részt, ám versenyszerű golfozásra egyelőre még nem képes. Hogy a sportág első számú alakja mikor térhet vissza, arról egyelőre mindenki csak találgat.
Igazából senki sem hitt abban, hogy Tiger Woods felgyógyul az idei US Openig, ám ennek ellenére sokan valószínűleg mérhetetlen csalódottságot éreznek amiatt, hogy az idény második major tornáját is Woods nélkül rendezik. A világranglistán a sérülése miatti kényszerpihenő miatt immáron csak a harmadik helyen álló világsztár visszalépése miatt elnézést kért a szervezőktől, az önkéntesektől és a szurkolóktól is. Tiger hiányát ugyanakkor nem csak a rajongók szenvedik meg, hanem a PGA Tour maga is, ugyanis a tornák nézettsége - különösen a Masters és a The Players Championship tornáké - negatív rekordot hoz folyamatosan.
Tiger Woods hivatalos közleménye:
„Sajnálattal kell közölnöm, hogy az idei US Openen nem leszek ott. Fizikálisan még nem tartok ott, hogy versenyszerűen golfozzak. Szeretném kifejezni sajnálatomat a szervezők, az önkéntesek és természetesen a szurkolók felé, hogy nem leszek ott a Pinehurst Resortban rendezendő viadalon. A US Open nagyon fontos számomra, biztos vagyok abban, hogy az idei kiírás is remek hetet hoz majd.”
Golf
Tiger Woods gyilkos edzésmunkájától mindenki eldobja az agyát
10 ÓRA
Tiger Woods számára a US Open lesz idén sorozatban immáron a második major torna, melyet kihagyni kényszerül. A Mastersen eddig az ideit leszámítva mindig elindult, míg a US Openen korábban csak egyszer hiányzott. Sérülés miatt az utóbbi hat évben a háromszoros US Open bajnok a mostanival együtt nem kevesebb, mint hat major viadalt volt kénytelen kihagyni, ami intő jel lehet a számára.
Woods többször kijelentette már, hogy a sikert a major-győzelmekben méri, ebben a tekintetben pedig jelenleg négy trófeával van elmaradva a 18 sikerrel rendelkező Jack Nicklaus mögött. A kérdés, hogy Tiger megdönti-e valaha Jack rekordját, a sportág legtöbbször feltett kérdése. A választ senki sem tudja természetesen, de pár éve még a megkérdezettek nagy százaléka vágta rá gondolkodás nélkül az igent. Ahogy azonban telnek, múlnak az évek és ahogy egyre több sérülés éri a világ valaha volt talán legjobb golfozóját, úgy csökken az igenek száma is. Woods 2008 (!) óta nem nyert majort, igaz a tavalyi esztendőt öt tornagyőzelemmel zárta, ám egy olyan ember számára, aki a sikert a ilyen tornákon elért győzelmekben méri (46 indulásból 14 tornagyőzelem - elképesztő, 30%-os győzelmi mutató), mindez nem sokat jelent.
Woods március közepén műtette meg a hátát, miután a Honda Classic tornát fel kellett adnia, mert már nem bírt a fájdalommal. A lehetséges visszatérés időpontjáról senki sem tud biztosat, még maga Woods sem. Állítólag valamikor a nyáron indulhat ismét tornán. A legendás Jack Nicklaus úgy gondolja, hogy amennyiben Woods egészséges, úgy 10 jó éve még biztos van. Csak hát ott van az a fránya ha…
Golf
Jön a golf szuperliga, a legjobbakat 30 millió dollárral csábítják
05/05/2021 10:37
PGA Championship
Történelmet írt a golfozó, aki bár nyeretlen, de így is 4 milliárd forintnyi dollárt keresett
04/05/2021 09:22