Ahogy arról honlapunk is beszámolt, kedden magyar idő szerint az esti órákban autóbalesetet szenvedett Tiger Woods. A szinte felismerhetetlenségig összetört autóból a beszámolók szerint a szélvédőn keresztül húzták ki az eszméleténél lévő, ám súlyos lábsérüléseket szenvedő világsztárt. Az összeroncsolódott járműről készült képek és a balesetet rekonstruálni próbáló videók bejárták a világsajtót, az esti órákban még mindenki azt találgatta, hogy vajon milyen sérülései vannak a golflegendának. Woods-ot a hajnali órákban megoperálták, a helyszínen intézkedő rendőrök szerint a világsztár életét a légzsákok megfelelő működése, valamint a biztonsági öv használata mentette csak meg. 
Woods a hétvégén lezajlott The Genesis Invitational torna házigazdájaként tartózkodott Los Angelesben, majd a viadal végeztével maradt a városban, ugyanis a Golf TV-nek forgatott adást, amelynek legújabb epizódjában világsztárokat tanított golfozni. A kétnapos forgatás első napján például a Miami Heath legendája, Dwyan Wade volt Woods tanítványa. Woods a második forgatási napon éppen a forgatási helyszínre igyekezett, amikor a baleset történt. 

auto2.jpg

Fotó: Eurosport

Ryder Cup
Amerikai henger a Ryder-kupán, ’79 óta nem volt ekkora előnyben a Team USA
5 ÓRÁJA

A megengedett sebességet túllépve haladt Tiger Woods.

A helyi Seriff-hivatal beszámolója szerint Woods gépjárműve eddig ismeretlen okokból a lejtős kanyargós úton lefelé haladva áttért a szembelévő sávba, ám a sávelválasztó megfogta az autót, majd valószínűleg a kormány elrántása miatt a jármű a járdaszegélynek csapódott és többszöri megpördülést követően, egy fát is kidöntve az út másik oldalán a domboldalban állt meg. A rendőri szervek tájékoztatása szerint Woods autója a megengedett sebességnél gyorsabban haladt, féknyom vagy arra utaló jelek nem voltak a helyszínen.

Woods eszméleténél volt, amikor kiérkeztek hozzá a helyszínre.


A baleset közvetlen közelében lévő házak valamelyikéből érkezett a telefonhívás a rendőrséghez, akik pár perccel a hívást követően már a helyszínen voltak. A Seriff-hivatal tájékoztatása szerint a 15-szörös Major-győztes golfozó sérülései nem voltak életveszélyesek de látszólag súlyosak voltak. Woods képes volt kommunikálni és eszméleténél volt, ám a helyzet súlyosságát nem teljesen fogta fel, állapotát enyhén sokkosnak írta le a helyszínen a mentést végző rendőr. Az összeroncsolódott járműből amúgy ki kellett vágni a golfozót, akit végül a szélvédő helyén tudtak kiemelni. A mentési munkákat végző megyei tűzoltóság parancsnoka szerint Woods mindkét lába súlyosan megsérül, a beszámolók szerint nem tudott saját erejéből állni.

auto.jpg

Fotó: Eurosport

A biztonsági öv ezúttal is életet mentett. 


A helyszíni vizsgálatok alapján kijelenthető, hogya baleset végzetes is lehetett volna, ha Woods nem használja a biztonsági övet, valamint, ha a légzsákok nem működnek megfelelően. A helyi Seriff szerint az autó kívülről a felismerhetetlenségig roncsolódott, viszont a belső rész ép maradt és ez egyfajta pajzsként védte a baleset során a legendás sportolót, aki egyedül tartózkodott a gépjárműben, viszont a megengedett sebességnél többel haladt és fékezni sem volt ideje. A baleset helyszínén alkoholtesztet a sérülések súlyossága miatt nem végeztek, de később nyilvánosságra hozták, hogyWoods szervezetében nem találtak semmilyen olyan szert, amely befolyásolhatta volna a vezetésben.

000_93N2XU.jpg

Fotó: Eurosport

Woodsot magyar idő szerint a hajnali órákban megműtötték, a beszámolók szerint a jobb lábában többszörös nyílt törést szenvedett, a sípcsontja és a szárkapocscsontja tört, valamint a bokája is. Az operáció során fémlemezekkel és csavarokkal rögzítették a csontokat és más kisebb beavatkozásokat is el kellett végeznie az orvosi stábnak. Magyar idő szerint a reggeli órákban Tiger Woods alapítványa nyilatkozatot adott ki, melyben elmondták, hogy az orvosi beavatkozás sikeres volt, Woods az operáció után lábadozik, eszméleténél van. Megköszönték a jókívánságokat és ígéretet tettek arra, hogy amint érdemleges hírek lesznek Woods állapotával kapcsolatban, azt nyilvánosságra fogják hozni. 
A sportvilág természetesen egy emberként fejezte ki aggódását a világsztár iránt. A korábbi kosaras Lakers-legenda Magic Johnsontól kezdve Barack Obamán át, a PGA Tour megannyi szereplőin keresztül mindenki gyors felépülést kívánt Woodsnak és jókívánságait küldte a golfozónak és családjának. Természetesen a sportcsatornák munkatársai és a szakírók is már arról értekeznek, hogy vajon Woods képes lesz-e folytatni párját ritkító pályafutását, ám jelenleg talán csak az a fontos, hogy a valaha volt legnagyobb golfozó, aki pár éve az egyetemes sport talán legnagyobb visszatérést produkálta, egészségesen folytathassa életét gyermekeivel és családjával. 
Ryder Cup
Legyőzheti-e a vagányság a rutint?
TEGNAP 14:02
Golf
Nem tudni, hogy mikor, de Tiger Woods szeretne visszatérni autóbalesete után
09/09/2021 08:50