Ahogy arról honlapunk is beszámolt, kedden magyar idő szerint az esti órákban autóbalesetet szenvedett Tiger Woods. A szinte felismerhetetlenségig összetört autóból a beszámolók szerint a szélvédőn keresztül húzták ki az eszméleténél lévő, ám súlyos lábsérüléseket szenvedő világsztárt. Az összeroncsolódott járműről készült képek és a balesetet rekonstruálni próbáló videók bejárták a világsajtót, az esti órákban még mindenki azt találgatta, hogy vajon milyen sérülései vannak a golflegendának. Woods-ot a hajnali órákban megoperálták, a helyszínen intézkedő rendőrök szerint a világsztár életét a légzsákok megfelelő működése, valamint a biztonsági öv használata mentette csak meg. 
Woods a hétvégén lezajlott The Genesis Invitational torna házigazdájaként tartózkodott Los Angelesben, majd a viadal végeztével maradt a városban, ugyanis a Golf TV-nek forgatott adást, amelynek legújabb epizódjában világsztárokat tanított golfozni. A kétnapos forgatás első napján például a Miami Heath legendája, Dwyan Wade volt Woods tanítványa. Woods a második forgatási napon éppen a forgatási helyszínre igyekezett, amikor a baleset történt. 

auto2.jpg

Fotó: Eurosport

The CJ Cup
McIlroy mindent vitt, címvédésével kilencedik alkalommal világelső
24/10/2022 - 11:06

A megengedett sebességet túllépve haladt Tiger Woods.

A helyi Seriff-hivatal beszámolója szerint Woods gépjárműve eddig ismeretlen okokból a lejtős kanyargós úton lefelé haladva áttért a szembelévő sávba, ám a sávelválasztó megfogta az autót, majd valószínűleg a kormány elrántása miatt a jármű a járdaszegélynek csapódott és többszöri megpördülést követően, egy fát is kidöntve az út másik oldalán a domboldalban állt meg. A rendőri szervek tájékoztatása szerint Woods autója a megengedett sebességnél gyorsabban haladt, féknyom vagy arra utaló jelek nem voltak a helyszínen.

Woods eszméleténél volt, amikor kiérkeztek hozzá a helyszínre.


A baleset közvetlen közelében lévő házak valamelyikéből érkezett a telefonhívás a rendőrséghez, akik pár perccel a hívást követően már a helyszínen voltak. A Seriff-hivatal tájékoztatása szerint a 15-szörös Major-győztes golfozó sérülései nem voltak életveszélyesek de látszólag súlyosak voltak. Woods képes volt kommunikálni és eszméleténél volt, ám a helyzet súlyosságát nem teljesen fogta fel, állapotát enyhén sokkosnak írta le a helyszínen a mentést végző rendőr. Az összeroncsolódott járműből amúgy ki kellett vágni a golfozót, akit végül a szélvédő helyén tudtak kiemelni. A mentési munkákat végző megyei tűzoltóság parancsnoka szerint Woods mindkét lába súlyosan megsérül, a beszámolók szerint nem tudott saját erejéből állni.

auto.jpg

Fotó: Eurosport

A biztonsági öv ezúttal is életet mentett. 


A helyszíni vizsgálatok alapján kijelenthető, hogya baleset végzetes is lehetett volna, ha Woods nem használja a biztonsági övet, valamint, ha a légzsákok nem működnek megfelelően. A helyi Seriff szerint az autó kívülről a felismerhetetlenségig roncsolódott, viszont a belső rész ép maradt és ez egyfajta pajzsként védte a baleset során a legendás sportolót, aki egyedül tartózkodott a gépjárműben, viszont a megengedett sebességnél többel haladt és fékezni sem volt ideje. A baleset helyszínén alkoholtesztet a sérülések súlyossága miatt nem végeztek, de később nyilvánosságra hozták, hogyWoods szervezetében nem találtak semmilyen olyan szert, amely befolyásolhatta volna a vezetésben.

000_93N2XU.jpg

Fotó: Eurosport

Woodsot magyar idő szerint a hajnali órákban megműtötték, a beszámolók szerint a jobb lábában többszörös nyílt törést szenvedett, a sípcsontja és a szárkapocscsontja tört, valamint a bokája is. Az operáció során fémlemezekkel és csavarokkal rögzítették a csontokat és más kisebb beavatkozásokat is el kellett végeznie az orvosi stábnak. Magyar idő szerint a reggeli órákban Tiger Woods alapítványa nyilatkozatot adott ki, melyben elmondták, hogy az orvosi beavatkozás sikeres volt, Woods az operáció után lábadozik, eszméleténél van. Megköszönték a jókívánságokat és ígéretet tettek arra, hogy amint érdemleges hírek lesznek Woods állapotával kapcsolatban, azt nyilvánosságra fogják hozni. 
A sportvilág természetesen egy emberként fejezte ki aggódását a világsztár iránt. A korábbi kosaras Lakers-legenda Magic Johnsontól kezdve Barack Obamán át, a PGA Tour megannyi szereplőin keresztül mindenki gyors felépülést kívánt Woodsnak és jókívánságait küldte a golfozónak és családjának. Természetesen a sportcsatornák munkatársai és a szakírók is már arról értekeznek, hogy vajon Woods képes lesz-e folytatni párját ritkító pályafutását, ám jelenleg talán csak az a fontos, hogy a valaha volt legnagyobb golfozó, aki pár éve az egyetemes sport talán legnagyobb visszatérést produkálta, egészségesen folytathassa életét gyermekeivel és családjával. 
Golf
Jordan Spieth vezérletével az amerikai golfozók nyerték az Elnökök Kupáját
26/09/2022 - 11:50
Fortinet Championship
Max Homa őrületes végjátékban védte meg címét az idénynyitón
19/09/2022 - 09:54