Határvonalat lehet húzni egy sorozat életében, amikor vadonatúj szabályrendszert alkotnak két idény között.
Decembertől a második generációs autókkal vág neki az évadnak az elektromos sorozat, és emiatt az elmúlt hónapokban sok érdekes hír került napvilágra. Például az, hogy Felipe Massa a Venturi színeiben visszatér az autóversenyzés világába. A Leonardo DiCaprio befektetésével létrejött csapat irányítását jövőre Susie Wolff-ra bízzák, ami példátlan lesz a sorozat történetében. S hogy a történet még pikánsabb legyen, Wolff kisasszony férje, Toto Wolff pedig hamarosan a Mercedes élén érkezik meg a sorozatba.

Susie Wolff

Fotó: Getty Images

Monaco
Ilyen bravúros, utolsó pillanatos előzést még a monacói pályán is ritkán látni
08/05/2021 15:34
Jövőre változást hoz a csapatok létszáma is. Az eddig megszokott tíz helyett tizenegy istálló vesz részt a bajnokságban, hiszen jön a HWA-AG, amely kimondva kimondatlanul a Mercedes előfutára lesz. Ugyanakkor az Andretti Autosporttal közösen készül belépni ebbe a világba a BMW. A Renault korábban jelezte, hogy a Formula-1-re akar jobban koncentrálni, ezért a jövőben átadja az elektromos terepet a Nissannak. Ez a váltás igazából csak névbeli változás lesz, a csapat egy jelentős része megmarad. A kínai Techeetach jelentett még be cserét az erőforrások tekintetében, miután elköszöntek a Renault-tól és a Citroënre váltottak.
https://i.eurosport.com/2018/07/14/2372979.jpg
Ezen kívül Nico Rosberg körül izzott még a levegő, de a német F1-es világbajnok kijelentette, hogy versenyzőként biztosan nem vállal szerepet a Formula-E-ben, mert az roppant időigényes. Azután indultak meg a pletykák, hogy Rosberg Berlinben kipróbálta a Gen2-es autót, és jó véleménnyel volt róla. Elmondása szerint ez egyszeri alkalom volt, elég neki a befektetői szerep, és sem versenyzői, sem csapatvezetői szerepet nem vállal Alejandro Agag sorozatában.

Erstmals wieder im Rennwagen: Nico Rosberg

Fotó: SID

(Vörös Csaba)
Rome ePrix
Rome ePrix, 2. futam összefoglaló
11/04/2021 15:45
Rome ePrix
Még mindig van új autós baleset a nap alatt (videóval)
10/04/2021 18:03