December 15-én rajtol az új idény, így a hajrába fordult a felkészülési időszak. A Mahindra Racing sokáig titkolta kikkel képzeli el a jövőt, de mostanra ez is kiderült: a német Pascal Wehrlein, és a belga Jerome d’Ambrosio kap lehetőséget az istállónál. Wehrlein szerződtetés kuriózum, hiszen az egykori DTM-bajnok az utolsó pillanatig versenyben volt valamelyik Formula-1-es ülésért. Jól értesült források ugyanis arról szóltak, hogy a Toro Rosso szeretné a németet Danijil Kvijat mellé, de a bejelentés és a hivatalos csapatfotók ezt megcáfolták.
Érdekes, ugyanakkor egyáltalán nem újdonság az a jelenség, ami Pascal Wehrleint veszi körül. Mostanában számos versenyző döntött inkább a Formula-E-be való szereplés mellett, a Formula-1-gyel szemben. Ez történt az elektromos sorozat korábbi bajnokával, Sébastien Buemivel is, valamint a thaiföldi Alexander Albonnal. Ők ketten csapattársak lesznek a Renault-t felváltó Nissannál, miután Nico Prost helyére Albont szerződtették.
Monaco
Ilyen bravúros, utolsó pillanatos előzést még a monacói pályán is ritkán látni
08/05/2021 15:34
Már csak egyetlen hely kiadó a két hónap múlva rajtoló idény előtt. Az amerikai GEOX Dragon jelenleg csak José Maria Lopezzel áll szerződésben. A Dragon az egyetlen gárda, amelyik Penske erőforrásokat használ, így akár még az is előfordulhat, hogy amerikai versenyzőt választanak maguknak, vagy legalábbis a tengerentúlon jól ismert versenyzőt. A csapat megalakulása óta d’Ambrosio náluk ment, sőt a csapat első győzelmét is ő szerezte meg. Jelenleg nem tudni ki kap náluk lehetőséget, de a bejelentést túl sokáig már nem halogathatják.
(Vörös Csaba)
Rome ePrix
Rome ePrix, 2. futam összefoglaló
11/04/2021 15:45
Rome ePrix
Még mindig van új autós baleset a nap alatt (videóval)
10/04/2021 18:03