Egy nagynevű csapat kiszáll, de egy másik érkezik jövőre a Formula E-be.
Alakulóban a Formula E mezőnye. Azt már korábban lehetett tudni, hogy az új, harmadik generációs autók érkezésével – vagyis a következő szezontól – a Mercedes kiszáll a konstruktőri bajnokságot tavaly megnyerő Mercedes EQ csapata mögül, az istálló azonban nem marad támogató nélkül: a McLaren bejelentette, hogy átveszik a csapatot, ezzel teljesítve régi tervüket, hogy beszálljanak a sorozatba.
A McLaren Group számára nem ismeretlen terep a Formula-E, hiszen a McLaren Applied cégen keresztül korábban éveken át voltak a sorozat akkumulátorszállítói. Tervük, hogy az új generációs autók megjelenésével csapatként is beszállnak, már korábban is ismert volt, egy meglévő, ráadásul eredményes cistálló átvételével viszont sokkal simább lehet a csatlakozásuk.
Formula E
Körömrágós befutót hozott a Formula E a Tempelhof-reptéren
14/05/2022 14:54
A sima átmenetet segítheti az is, hogy a jelenlegi csapatfőnök Ian James a helyén marad, vagyis a jövőben is ő irányíthatja a jelenleg a konstruktőri versenyt és Stoffel Vandoorne révén az egyéni világbajnokságot is vezető istállót.
Zach Brown, a McLaren Racing igazgatója szerint a Mercedes EQ átvétele a teljes csapat számára „versenyelőnyt” jelent:

https://i.eurosport.com/2022/05/14/3372406.jpg
„A McLaren Racing mindig is kereste a kihívásokat és élen járt az újító technológiák felhasználásában, így nyújtva izgalmat, szórakozását és inspirációt szurkolói és partnerei számára.”
“Emellett fantasztikus, hogy otthon adhatunk a Mercedes által felépített világelső Formula E csapatnak, ami teljes mértékben a McLaren család részese lesz.”
A McLaren ezzel tovább bővíti palettáját az autóversenyzés különböző területein, a csapat Forma-1, az IndyCar és az Extreme E mellett száll be egy újabb sorozatba.
Az új támogató érkezése persze Ian Jamest is örömmel tölti el, hiszen így a folytatás mellett lehetőségük van arra is, hogy az élmezőnyben maradjanak.
„A McLaren mindig is egyet jelentett a sikerrel és a csúcsteljesítménnyel. Ez minden érintett számára nagy pillanat, de főleg azoknak, akik ezt a csapatot alkotják… Alig várom, hogy elkezdhessük ezt az új fejezetet a csapat életében jövőre, de addig is arra koncentrálunk, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el, mint Mercedes EQ Formula E Team a szezon hátralévő részében.”
A Mercedes EQ az előző futamon Monacóban megszerezte a csapat második győzelmét a szezonban, jelenleg pedig a Berlini dupla versenyhétvégén megy, amit élőben (magyar kommentárral!) lehet követni az Eurosport applikációban és a honlapon keresztül is!
Forrás: racefans.net
Monaco
Összejött az első mercedeses győzelem az ikonikus monacói utcákon, Vandoorne átvette a vezetést
30/04/2022 14:42
Monaco
Beleállt a falba Lotterer Porschéja Monacóban
30/04/2022 14:34