Sok jel mutat arra, hogy a Marrakesh ePrix–n nem ugyanaz lesz az erősorrend, mint az évadnyitó futamon Szaúd-Arábiában volt. A nehéz időjárási körülményeknek köszönhetően, a decemberi forduló nem adott tiszta képet arról, hogy mi is várható ebben az idényben, azaz, mondhatjuk úgy is, hogy valójában most szombaton kezdődik el az idény. Tény, hogy António Félix da Costa az edzésen és a futamon is a legjobbnak bizonyult, de nem valószínű, hogy így lesz ez a folytatásban. A BMW i Andretti Motorsport portugál versenyzője kihasználta a remek lehetőséget, és profi módjára zsebelte be a legtöbb pontot.
https://i.eurosport.com/2019/01/09/2496393.jpg
Ha a valós erőviszonyokat nézzük, akkor valószínűleg nem António Félix da Costa diktálja mostantól a tempót. Hanem a DS Teechetah versenyzői, André Lotterer, és bajnoki címvédő csapattársa, Jean-Éric Vergne. Félelmetes főlénye volt a Teechetah legénységének Szaúd-Arábiában, hiszen annak ellenére végeztek az élmezőnyben (Vergne 2., Lotterer 5. lett), hogy áthajtásos büntetést kaptak. Vergne szerint „tavaly még akkor sem voltam ennyire gyors, amikor futamokat tudtam nyerni. Inkább a jó védekezésnek köszönhettem az eredményeimet. Remélem, idén ez megváltozik. Mindent elkövetek ennek érdekében.”
Monaco
Ilyen bravúros, utolsó pillanatos előzést még a monacói pályán is ritkán látni
08/05/2021 15:34
Ami a DS Teechetah számára eddig működött, az egyáltalán nem működött az Audi Sport ABT Schaeffler csapat számára. Tavaly szintén halványan kezdtek, majd bajnokok lettek, de azért legyen intő jel Allan McNish csapatvezetőnek, hogy esélyük sem volt tartani az élmezőnnyel a tempót.
Ha szombaton az időjárás is úgy akarja, akkor 16:00-tól kezdetét veszi 2019-ben a Formula E idény, amelyet élőben közvetítünk az Eurosport1-en.
(Vörös Csaba)
Rome ePrix
Rome ePrix, 2. futam összefoglaló
11/04/2021 15:45
Rome ePrix
Még mindig van új autós baleset a nap alatt (videóval)
10/04/2021 18:03