Nemrég a Fiat Chrysler csoport arról értekezett, hogy a Maseratival kifejlesztik az elektromos technológiájukat, és a Ferrari tesztversenyzője, Antonio Giovinazzi már ki is próbálhatott egy Formula-E autót. Az események mégsem gyorsultak fel, senki nem tett arra utaló kijelentést, hogy a Fiat valamelyik márkájával közeledne a bajnoksághoz. Pedig sokan látnák szívesen az olaszokat, ám a jelek mégis arra utalnak, hogy a közeljövőben ebből semmi sem lesz. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha esetleg a Ferrari beváltaná a régóta lebegtetett ígéretét, és egy napon elhagyná a száguldó cirkuszt, akkor sem a Formula-E-t választaná.

Antonio Giovinazzi - 2017

Fotó: LaPresse

Sergio Marchionne Ferrari-vezér állítólag még a római futamot sem volt hajlandó megtekinteni a helyszínen, mert úgy véli, az elektromos sorozatnak sok a teendője ahhoz, hogy egy olyan márka, mint az övé, komolyabban érdeklődjön iránta. Szerinte még nem lehet valódi alternatívaként tekinteni a bajnokságra, holott számos gazdag gyártó erősítette a mezőnyt az elmúlt időszakban, és több volt F1-es versenyző is érdeklődik utána. Ettől még Marchionne és a Ferrari elzárkózik a csapatalapítástól.
Monaco
Ilyen bravúros, utolsó pillanatos előzést még a monacói pályán is ritkán látni
08/05/2021 15:34
Annyit azért elismertek a vörösöknél, hogy a vezetők körében beszédtéma olykor az elektromos technológia, de nem a sport miatt, hanem inkább az utcai fejlesztés miatt. Tervezik, hogy 2022-től a modelljeiket árulni fogják elektromos hajtással is, de nem hiszik, hogy ettől megugrana az eladásuk, mert a Ferrari vásárlók leginkább a benzinmotorokért szeretik a márkát. Egyelőre felmérés zajlik, hogy létezik-e igény a piacon az elektromos Ferrari iránt, ezért inkább a piaci egyensúlyra koncentrálnak, és aszerint döntenek majd a jövőről.
(Vörös Csaba)

Mercedes' British driver Lewis Hamilton (C) leads Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen (R) and Ferrari's German driver Sebastian Vettel (L) at the start of the Formula One Australian Grand Prix in Melbourne on March 25, 2018.

Fotó: Getty Images

Rome ePrix
Rome ePrix, 2. futam összefoglaló
11/04/2021 15:45
Rome ePrix
Még mindig van új autós baleset a nap alatt (videóval)
10/04/2021 18:03