A következő idénytől, az Eurosporton is futó elektromos bajnokságban szerepel a brazilok korábbi Formula-1-es sztárja, Felipe Massa.
Már korábban is szó volt róla, hogy a sorozatba igazol, hiszen tesztelte a Jaguar autóját, de a Williams visszahívta a száguldó cirkuszba. Idén Olaszországban tiszteletét tette a helyszínen, és nem tagadta, hogy azért érkezett, hogy csapatokkal tárgyaljon a lehetőségekről. Massa végül az Oscar-díjas színész, Leonardo DiCaprio által alapított Venturival állapodott meg.
https://i.eurosport.com/2013/12/10/1148199.jpg
Monaco
Ilyen bravúros, utolsó pillanatos előzést még a monacói pályán is ritkán látni
08/05/2021 15:34
A megállapodás értelmében, Massa a 2018/2019-es idénytől három évig versenyez a csapatnál, amely igyekszik a lehető legjobb feltételeket biztosítani számára, hiszen a közeljövőben tesztet szerveznek a számára. A brazil úgy véli, jó helyre érkezik, mert néhány év alatt komoly fejlődésen ment keresztül a bajnokság, ráadásul ő már a második generációs autóval kezdheti meg a versenyzést. Különösen azt tartja vonzónak, hogy a városok központi részein száguldozhat, így közelebb kerülhet a szurkolókhoz.

Der Vertrag von Felipe Massa wird nicht verlängert

Fotó: SID

Nem Massa lesz a Venturi történetének első F1-es versenyzője. Korábban néhányszor náluk szerepelt az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve és a jelenleg a Mahindra Racing színeiben induló Nick Heidfeld. Az istálló eddig háromszor volt eredményes, egyszer a dobogó harmadik fokára állhattak fel (Heidfeld), és kétszer a másodikra (Stéphane Sarrazin, Edoardo Mortara).
(Vörös Csaba)
Rome ePrix
Rome ePrix, 2. futam összefoglaló
11/04/2021 15:45
Rome ePrix
Még mindig van új autós baleset a nap alatt (videóval)
10/04/2021 18:03