Getty Images

Massa visszatér

Massa visszatér
By Eurosport

The 16/05/2018 at 11:23Updated The 16/05/2018 at 11:38

Nem érte váratlanul az autósport világát, hogy Felipe Massa a Formula-E-be szerződött.

A következő idénytől, az Eurosporton is futó elektromos bajnokságban szerepel a brazilok korábbi Formula-1-es sztárja, Felipe Massa.

Már korábban is szó volt róla, hogy a sorozatba igazol, hiszen tesztelte a Jaguar autóját, de a Williams visszahívta a száguldó cirkuszba. Idén Olaszországban tiszteletét tette a helyszínen, és nem tagadta, hogy azért érkezett, hogy csapatokkal tárgyaljon a lehetőségekről. Massa végül az Oscar-díjas színész, Leonardo DiCaprio által alapított Venturival állapodott meg.

Leonardo DiCaprio s'est associé à Gildo Pallanca Pastor pour lancer la Venturi Grand Prix Team.

A megállapodás értelmében, Massa a 2018/2019-es idénytől három évig versenyez a csapatnál, amely igyekszik a lehető legjobb feltételeket biztosítani számára, hiszen a közeljövőben tesztet szerveznek a számára. A brazil úgy véli, jó helyre érkezik, mert néhány év alatt komoly fejlődésen ment keresztül a bajnokság, ráadásul ő már a második generációs autóval kezdheti meg a versenyzést. Különösen azt tartja vonzónak, hogy a városok központi részein száguldozhat, így közelebb kerülhet a szurkolókhoz.

Der Vertrag von Felipe Massa wird nicht verlängert

Der Vertrag von Felipe Massa wird nicht verlängertSID

Nem Massa lesz a Venturi történetének első F1-es versenyzője. Korábban néhányszor náluk szerepelt az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve és a jelenleg a Mahindra Racing színeiben induló Nick Heidfeld. Az istálló eddig háromszor volt eredményes, egyszer a dobogó harmadik fokára állhattak fel (Heidfeld), és kétszer a másodikra (Stéphane Sarrazin, Edoardo Mortara).

(Vörös Csaba)