Antonio Félix da Costa szenzációsan autózott az idénynyitó Szaúd-Arábiai futamon, és nyert. Hasonlóan szenzációs volt a produkciója a hétvégén Marokkóban, ám itt nem nyert. Történt, hogy a magabiztosan vezető portugál karnyújtásnyira került a győzelemtől, viszont tíz perccel a vége előtt különös jelenet játszódott le. Csapattársával másodpercekkel haladtak az élen, amikor Alex Sims kivágódott da Costa mögül, hatalmasat fékezett, majd da Costa is füstölgősre fékezte a kerekét, kicsit összekoccantak, és a bajnoki éllovas portugál a gumifalban kötött ki. Az üldözők elrobogtak mellettük, s ezt a furcsa jelenetet nehezen lehetett megmagyarázni.
Választ végül maga a kárvallott adott a történtekre. „Én hibáztam, nagyon sajnálom!” – mondta da Costa, ami azért meglepő, mert az autóversenyzők általában mindig másban keresik a hibát. „Alex fantasztikusan autózott, én viszont rontottam. Csatáztunk, a kerekeim blokkoltak és lesodródtunk a pályáról. El kellett volna engednem, mert gyorsabb volt nálam: én nyertem meg az első futamot, most bőven elég lett volna a második hely is. Könnyelmű hiba volt, mert így nem leszünk bajnokok. Tanulnunk kell az esetből.”
Monaco
Ilyen bravúros, utolsó pillanatos előzést még a monacói pályán is ritkán látni
08/05/2021 15:34
Nem hagyta szó nélkül az ABB Formula E vezetősége sem az esetet. Kissé pikírten megjegyezték, hogy „az autósport elsődleges szabálya, hogy sohase menj neki a csapattársadnak.” A futamot végül a belga Járome d’Ambrosio nyerte meg, aki ezzel az eredménnyel a bajnokságban át is vette a vezetést, hiszen az eddigi két futam során mind a kétszer dobogóra állhatott fel.
(Vörös Csaba)
Rome ePrix
Rome ePrix, 2. futam összefoglaló
11/04/2021 15:45
Rome ePrix
Még mindig van új autós baleset a nap alatt (videóval)
10/04/2021 18:03