1955 után először rendeztek autóversenyt Svájcban, hiszen a 80-nál is több halálos áldozatot okozó Le Mans-i horror baleset következtében nem csak a Mercedes hagyta ott évtizedekre a versenypályákat, hanem Svájc is búcsút intett a sportágnak. Hatvan évvel később, 2015-ben aztán törvényt módosítottak Zürichben, miszerint az elektromos autókat feloldják a tilalom alól, így történhetett meg, hogy a hétvégén a Formula-E megmutatta magát Svájcban.
Az örömünnep nem is maradt el. A különös versenypályán (melyen villamossín és macskakő is volt) fordulatokban gazdag, izgalmas futamot láthatott a közönség. Kezdődött azzal, hogy a ponttáblázatot 40 ponttal vezető Jean-Éric Vergne tragikus edzésidőt ment, így csak a 17. rajthelyről indulhatott. Persze ez nagyon jót tett a futamnak, mert a francia őrült tempóban hagyta le ellenfeleit. Egészen a 7. helyig jött előre, amikor az autócseréjekor nem tudott elindulni, és ezzel számos pozíciót veszített. Ugyan matematikai esélye lett volna rá, hogy már Zürichben felüljön a trónra, a keservesen megszerzett egyetlen pontocskájával nem került közelebb a címhez.

Techeetah Formula E team driver, France's Jean-Eric Vergne steers his car during a qualifying session prior to the Rome leg of the Formula E electric car championship in the EUR district of Rome on April 14, 2018. Now in its fourth

Fotó: Getty Images

Monaco
Ilyen bravúros, utolsó pillanatos előzést még a monacói pályán is ritkán látni
08/05/2021 15:34
Az abszolút győztes a tavalyi bajnokság győztese, Lucas di Grassi lett. Amíg a többiek görcsöltek és sorban kapták az áthajtásos büntetéseket, addig különösebb gond nélkül behozta Audiját az első helyen. A brazil sorozatban négyszer volt második, és épp a legjobbkor, kisfia születése után néhány nappal zsebelte be pályafutása hetedik sikerét. Ami hatalmas lökést adott neki, hogy akár egy kis szerencsével második legyen az összetettben. Valamint ezzel a győzelemmel Sam Bird mellett csak ő mondhatja el magáról, hogy a bajnokság minden idényében nyert futamot.
(Vörös Csaba)
Rome ePrix
Rome ePrix, 2. futam összefoglaló
11/04/2021 15:45
Rome ePrix
Még mindig van új autós baleset a nap alatt (videóval)
10/04/2021 18:03