A brazilok korábbi F1-es sztárja már egy ideje az elektromos bajnokságba tartott, s a nemrég bejelentett szerződéskötése után, a Venturival megtette első kilométereit. Sajtóhírek szerint 800 kilométert körözött a Gen2-es autóval, azaz a második generációs Formula-E kocsival. Ez volt az első munkanapja Massának, és a tervek szerint a következő három évben láthatjuk a Venturinál. A tesztre Dél-Franciaországban került sor, az Alés Cévennes pályán.
A 37 éves Felipe Massa érkezése a sorozatba sokat lendíthet a bajnokság népszerűségén. Így gondolja legalábbis Alejandro Agag FE ügyvezető igazgató, aki elmondta, hogy rengeteg munka van amögött, hogy egy ilyen kaliberű versenyzőt tudhatnak a soraikban. Agag úgy véli, a Formula-E csillaga felfelé ível, erre bizonyíték Nico Rosberg szerepvállalása is, mint befektető. A spanyol ügyvezető nem titkolta, hogy már három éve csábította Massát, mert remek versenyzőnek, embernek és barátnak tartja.

In this handout provided by FIA Formula E, Felipe Massa poses for a photograph with a Marshall. during the Rome ePrix, Round 7 of the 2017/18 FIA Formula E Series at Circuito Cittadino Dell'EUR on April 14, 2018 in Rome

Fotó: Getty Images

Monaco
Ilyen bravúros, utolsó pillanatos előzést még a monacói pályán is ritkán látni
08/05/2021 15:34
Arról nem szivárogtak ki információk, hogy Massa milyen teljesítményt nyújtott a Gen2-es Venturival. És egyelőre arról sem, hogy ki lesz a csapattársa az idén decemberben rajtoló új idényben, ugyanis a Venturi jelenlegi versenyzői foglaltak, hiszen az érkező HWA tart rájuk igényt. Maro Engel és Edoardo Mortara minden bizonnyal istállót váltanak, és ezzel – először a sorozat történetében – 11 csapatos lesz a bajnokság.
(Vörös Csaba)
Rome ePrix
Rome ePrix, 2. futam összefoglaló
11/04/2021 15:45
Rome ePrix
Még mindig van új autós baleset a nap alatt (videóval)
10/04/2021 18:03