Az elektromos sorozatot először Nelson Piquet Jr. nyerte meg, utána következett Sébastien Buemi, tavaly pedig Lucas Di Grassi.
Ebben az évadban végig kiegyensúlyozott volt Vergne, és a kiegyensúlyozottsága minden versenyen pontot hozott neki, a végén meg trófeát. A New York-i hétvégén ugyan még büntetéssel is sújtották, de riválisa, Sam Bird annyira halványan szerepelt, hogy kényelmes előnnyel tudott diadalmaskodni. A szombati versenyen az utolsó rajtkockába száműzték a franciát, aki az ötödik helyig jött előre, ami elég volt a sikerhez. Vasárnap a jó rajtjának köszönhetően a Techeetach versenyzője végig vezetett és méltón zárta le első Formula-E-s bajnoki idényét. A győzelem után korábbi honfitársának, jó barátjának, a 2014-es Japán Nagydíjon halálos balesetet szenvedő Jules Bianchinak ajánlotta fel.
Monaco
Ilyen bravúros, utolsó pillanatos előzést még a monacói pályán is ritkán látni
08/05/2021 15:34
Az egyéni értékelés mellett a csapatverseny is befejeződött. Bár kényelmes előnye volt a Techeetachnak, az Audi legénysége óriási hajrát produkálva hódította el a címet. A németek nyögvenyelősen kezdték az idényt, de a folytatásban szereztek négy győzelmet, New Yorkban pedig szombaton az első két helyen végeztek. Igaz a sikerhez az is kellett, hogy vasárnap a Techeetach második számú autójával André Lotterer kiugorjon a rajtnál, 10 másodperces büntetést vonva ezután. A korábbi F1-es versenyző, Le Mans-i győztes Allen McNish először irányította az Audit csapatfőnökként, és rögtön bajnokságot nyert velük. Az ír klasszis reménykedve tekint a jövőre, hiszen bár érkeznek a második generációs autók, de a csapatának összeállításán semmit sem kell változtatnia.
(Vörös Csaba)
Rome ePrix
Rome ePrix, 2. futam összefoglaló
11/04/2021 15:45
Rome ePrix
Még mindig van új autós baleset a nap alatt (videóval)
10/04/2021 18:03