Egy héttel a visszavonulás bejelentése után máris találgatnak Vettel jövőjéről.
Hiába van hivatalosan nyári szünet, az elmúlt egy hétben annyi minden történt a Forma-1- világában, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket. Fernando Alonso 42 évesen is kapott új ülést az Aston Martintól, amin eddigi csapata, az Alpine először nagyon meglepődött, majd villámgyorsan bejelentette az utódját Oscar Piastri személyében, csak épp hamar kiderült, hogy az ausztrál nem tud erről és nem is szeretne ott versenyezni.
Ennyi esemény mellett könnyű elfelejteni, hogy a dominókat Sebastian Vettel visszavonulása indította be. A német pilóta a Magyar Nagydíj hétvégéjén jelentette be, hogy az idény végén befejezi a pályafutását. Azt hihetnénk, hogy ezek után neki volt a legnyugalmasabb hete a teljes mezőnyben, de valójában záporoztak felé a jövőjét érintő ajánlatok.
Szingapúri Nagydíj
Hamilton elnézést kért a csapattól, de nem ostorozza magát a hiba miatt
18 ÓRÁJA
Persze az első érzés a megkönnyebbülés volt Vettel számára, ami érződött is a hétvégi eredményén. A német versenyző mindössze ötödik alkalommal szerzett pontot idén, behozva az Astont a 10. helyre. Vettel szeretné, ha ezt a szezon végéig minél többször meg tudnák ismételni.
Nem ígérhetek semmit, de mindent megteszünk majd. A végéig küzdeni fogok.
- mondta
A 35 éves versenyző nem hiszi, hogy a bejelentés elterelné a figyelmét az idény hátralévő részéről. A visszavonulásával kapcsolatos üzenetek sem mind jutottak el hozzá.
„Nem vagyok az a fajta, aki a kommentszekciót böngészi. Láttam belőle egy keveset. Persze jöttek oda hozzám emberek, jó volt hallani, amit ők mondtak. De nem jutott el hozzám minden.”
Ezek után jó kérdés, a héten érkező hírek eljutottak-e hozzá, de az biztos, hogy bőven kapott ajánlatokat a folytatásra. Először a Forma-1 vezetője, Stefano Domenicali jelentkezett be, aki szerint Vettelt továbbra is a sporttal azonosítják majd, és mindig lesz helye az F1 világában.

Sebastian Vettel

Fotó: Getty Images

Ha szeretne tagja maradni a rendszernek, és találunk egyezést, akkor természetesen szívesen látnám őt.
- nyilatkozta a Sport Bildnek az olasz főnök.
Ezután befutott egy még érdekesebb ajánlat, ami további versenyzésre, csak épp Európán kívül csábítaná Vettelt. Graham Rahal, az IndyCarban szereplő Rahal Letterman Lanigan Racing versenyzője szerint a német motiválóbb lenne újra a győzelemért küzdeni, és el tudja képzelni, hogy a jövőben csapattársak legyenek.
„Lenne helye nálunk, már tervezzük egy negyedik autó indítását. Ő egy igazi versenyző alkat. Tuti nem élvezi, hogy folyton a tizedik helyen zár. Szerintem Seb is érezné, hogy az IndyCar sokkal nyugodtabb környezet, de egyúttal jóval kompetitívebb is.”
Az ajánlatok tehát jönnek, más kérdés, hogy az előbbi lehetőség Vettel nyilatkozatával a Forma-1-et érintő problémákról, utóbbi pedig azzal a vágyával férne össze nehezen, hogy több időt tölthessen a családjával. Ráadásul a német korábban arról is beszélt, hogy versenyzői pályafutása után nem lát magának más jövőt az autósportban.
Kíváncsian várjuk, milyen döntést hoz a négyszeres világbajnok, de november végéig még egész biztosan a Forma-1-ben figyelhetjük őt. Már csak ezért is érdemes lesz követni a szezon utolsó versenyeit.
Forrás: Eurosport.de
Szingapúri Nagydíj
Pérez győzött Szingapúrban
EGY NAPJA
Szingapúri Nagydíj
Folytatódik a hajsza, egy Ferrari indulhat a pole-ból Szingapúrban
TEGNAP - 14:15