Bár Max Verstappen nyerte a vasárnapi Emilia Romagna Nagydíjat, ha fogadni akarnánk a 2021-es világbajnok személyére, érdemesebb volna Lewis Hamiltonra tenni.

Verstappen meggyőző volt a hétvégén, ezt ismerjük el.
Hamilton második helye azonban még nála is meggyőzőbb volt.
Spanish Grand Prix
Remek stratégiája nélkül is a Mercedes nyert volna Barcelonában?
10/05/2021 16:19
A hétszeres világbajnok megpördült és a kavicságyat is megjárta vasárnap, Imolában, melynek következtében a versenyben visszaesett a kilencedik helyre. Innen átverekedte magát a fél mezőnyön, és a versenyből még hátralévő 32 kör alatt feljött egészen a második helyig.
Ami engem illet, nem mondanám, hogy ez az én napom volt – nyilatkozta Hamilton a versenyt követően.
Hosszú ideje most hibáztam először, és rendkívül hálás vagyok, hogy ennek ellenére sikerült célba érnem.
A címvédő nem csupán célba ért, de megtartotta az első helyét a világbajnoki pontversenyben. Hamiltonnak egy pont az előnye Verstappennel szemben, és, ami szintén fontos, a konstruktőrök versenyében a Mercedes egyelőre veri a Red Bullt.
Hamilton a 63 körös verseny 31. körében hibázott, amikor egy lekörözés során megcsúszott a pálya még kissé nedves felületén.
„Egy száraz ív volt, az ideális, én pedig egy kicsit túlságosan is siettem, hogy megelőzzek mindenkit. Ahogy belső ívre értem, éreztem, hogy egy kicsit nedves a felület, próbáltam még menteni a menthetőt, de a csúszást már nem tudtam megakadályozni. Itt picit peches voltam, de összességében hálás vagyok, hogy sikerült visszajönnöm és értékes pontokat szereznem a csapatnak.”
Amikor Hamilton megkezdte a visszazárkózást, a legtöbb szakértő azt jövendölte, hogy legjobb esetben is az ötödik, hatodik helyig fog tudni előrejönni. Úgy érezték, ez a maximum, ami benne lehet számára ebben a versenyben. A dobogóról senki nem beszélt, a második helyről és a pontverseny első helyének megtartásáról pláne.
„Ilyesmin nem is gondolkodtam. Csak próbáltam úrrá lenni a hibám miatti rossz érzéseimen. Ilyenkor nincs idő azon agyalgatni, hogy mit hogy kellett volna. Minél előbb arra kellett koncentrálnom, hogy kihozzam a versenyből a maximumot. A nedves részeken továbbra is figyelnem kellett, de volt néhány jó meccsem a srácokkal.”
A verseny után számos szakértő megfogalmazta, hogy a Verstappen és a Red Bull az idén gyorsabb, mint Hamilton és a Mercedes. De mégis mi alapján? A címvédőé volt a pole, és övé lett a leggyorsabb kör is Imolában.

Lewis Hamilton és Max Verstappen

Fotó: Getty Images

A szezonnyitón ugyan Verstappen indulhatott az élről, de a verseny napján Hamilton állt a dobogó tetején, és csapattársa, Valtteri Bottas nevéhez fűződött a leggyorsabb kör.
És Hamilton vezet a pontversenyben.
Ha pedig tényleg Verstappené a legjobb autó, és mégsem ő vezeti a pontversenyt, akkor lehet, hogy őt kellene kritikával illetni.

Lewis Hamilton (Mercedes) és Max Verstappen (Red Bull)

Fotó: Getty Images

A fogadóirodáknál Hamilton a jövő heti Portugál Nagydíj esélyese. Talán ők nem hallották, hogy Verstappen és a Red Bull a gyorsabb.
Vagy csak ők sem szálltak fel erre a vonatra.
via Autoweek
Spanish Grand Prix
Csak ketten tudták megnyerni hatszor a Spanyol Nagydíjat: Michael Schumacher és Lewis Hamilton
09/05/2021 15:14
Spanish Grand Prix
Hamilton 100
08/05/2021 14:49