Lassan már csak Max Verstappennem hiszi el, hogy a Mercedes 2022-es autója nem sikerült a legjobbra. Az idény eleji teszteken is komoly problémák voltak a németeknél, de a bahreini szabadedzéseken is komoly hátrányban voltak. Az egy körös tempóban a Red Bull és a Ferrari is sokkal jobb volt, de hosszabb távon még gyengébbek voltak az Ezüst Nyilak.
Toto Wolff szerint egyelőre nem csak a győzelmek, de a dobogó is messze van:
„Lehet rövidebb lenne, ha azt mondanám mi működik jól az autónkon. Pénteken sok mindennel próbálkoztunk, mindkét autón különböző padlólemezekkel mentünk, hogy a pattogásunkat csökkentsük. Sajnos ez csak egy a 5-6 nagy gondból, amivel meg kell küzdenünk.
Forma 1
Nem helyettesítik az Orosz Nagydíjat, 22 futamos lesz az idei szezon a Forma1-ben
TEGNAP 13:26
Minden területen dolgoznunk kell, a Forma 1-ben sosincs egy mágikus megoldás a gondokra. Jelenleg nem vagyunk a legjobbak szintjén, de szerintem van néhány olyan fejlesztés, amivel komoly teljesítményt nyerhetünk. Kezd tisztulni a kép, a 23 futam pedig még nagyon sok. Lehet, hogy most még csak a pontokért fogunk küzdeni, de bárkivel előfordulhat, hogy balesetbe kerül, vagy más miatt nem szerez pontot, ilyenkor sokat lehet hozni rajtuk.”
A Red Bullnál sokáig nem merték elhinni, hogy legnagyobb riválisuk ennyire eltolta volna az idei fejlesztéseket, de Christian Horner az év első szabadedzései után kissé változtatott a korábbi álláspontján:
„Elnézve az autóikat, látszik, hogy nagyon küzdenek a pályán. Korábban is előfordult már velük, hogy elsőre nem állt össze minden, de nagyon jó a csapatuk, tudjuk, hogy hamar képesek megoldani problémáikat. Még, ha nem is jön össze nekik a bahreini futam, az első 3-4 futam előtt nem vonnák le komolyabb következtetéseket.
Az idei szabályok sok teret hagynak a csapatoknak, simán lehet, hogy hamar találnak valami extra megoldást. A Mercedes szakemberei a legjobbak között vannak, szerintem hamar újra az élen látjuk majd őket. Még csak most jön az év első kvalifikációja és futama, nem könnyű megítélni a valós helyzetet.”
Forrás: the-race.com
Forma 1
Na ettől a Leclerc videótól minden F1 rajongónak flashbackje lesz!
15/05/2022 14:01
Forma 1
„Lehet, hogy mi többet fejlesztettünk, de Sainz balesetei sokba kerülhettek” – Marko visszaszólt
13/05/2022 17:02