Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hamilton vagy Verstappen? – Bár megtippelhetetlen, a riválisok megpróbáltak dönteni köztük

Kálmán Laci

Publikálva 10/10/2021 - 10:49 GMT+2

Hamilton kevéssel, de vezet a világbajnoki pontversenyben. A verseny annyira kiélezett, hogy a riválisok se nagyon tudnak dönteni, ki a vb-cím esélyese.

Hamilton és Verstappen

Fotó: AFP

A Török Nagydíj előtt Lewis Hamilton két ponttal vezet Max Verstappen előtt. Ritka, amikor ennyire szoros a meccs, ezért is kérdezték a többi versenyzőt arról, szerintük, ki lesz a világbajnok.

"Ez egy olyan kérdés, amit lehetetlen megválaszolni" – mondta Charles Leclerc. "Mindketten iszonyú jó versenyzők, és rendkívül kiegyensúlyozottak is az idén."
"A sportág kifejezetten jól jár azzal, hogy ők ketten ennyire szoros versenyt vívnak egymással. Bárcsak én is ott lehetnék elöl, és velük küzdenék a vb-címért, de sajnos nem ez a helyzet."
Leclerc úgy érzi, hogy ha kevéssel is, de végül Verstappen lesz a világbajnok.
"Az az érzésem, hogy Max kerül ki a dologból győztesen, mert az év során ő többször volt gyorsabb kettejük közül. Ugyanakkor persze Lewis hihetetlenül kiegyensúlyozott, és olyankor is odaér, amikor azt gondolnád, hogy nem lehet odaérni. Szóval szoros küzdelemre számítok, de ha az érzéseimre hallgatok, Max nevét kell mondanom."
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso is Verstappen esélyein morfondírozott.
"Úgy tűnik, ő kezeli jobban a nyomást" – mondta Alonso. "Mindannyian mások vagyunk, másként működünk, de úgy tűnik nekem, hogy számára nem olyan nagy ügy ez az egész. Mindig csak a következő versenyt látja maga előtt. Én pedig úgy gondolom, pontosan erre a hozzáállásra van szükség a szezonból még hátralévő futamok előtt."
Verstappennek volt három egymást követő győzelme a szezon közepén, a Mercedes azonban azóta egy fokozattal feljebb kapcsolt. Esteban Ocon, az Alpine versenyzője éppen ezért Hamiltonra voksol.
picture

Lewis Hamilton (Mercedes)

Fotó: Getty Images

"Én Lewisra teszek" – mondta Ocon. "Egyetértek azzal, hogy a Red Bull és Max eddig egy picit gyorsabbak voltak, de bízom a Mercedesben, hogy képesek lesznek megfordítani a dolgok menetét."
"Szerintem végig brutálisan szoros lesz. Láttam a statisztikákat, hogy baromi régóta nem volt már ennyire kiélezett a verseny, és ez a show egyértelműen jót tesz a sportágnak. Iszonyú jó látni, ahogy kihozzák a maximumot egymásból. Remélem, jövőre, az új szabályok között már mi, többiek is ott lehetünk, és harcolhatunk a vb-címért."
George Russell, Hamilton leendő csapattársa úgy látja, a tapasztalat sokat számít majd a végén.
"A Mercedesnek és Lewisnak is elképesztő mennyiségű tapasztalata van. Az elmúlt években végig ott voltak elöl, ami feltétlenül nekik kedvez majd, ha szoros lesz a vége. Persze Maxék iszonyú gyorsak voltak egész évben, de a tapasztalat miatt mégis Lewist és a Mercedest tippelem győztesnek."
Valtteri Bottas, Hamilton csapattársa megjegyezte, hogy elméleti esélye még neki is van, de ha ő nem, akkor Lewis fog nyerni.
picture

Max Verstappen (Red Bull)

Fotó: Getty Images

Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója is az utolsó pillanatig kiélezett versenyre számít.
"Tizenöt vagy mennyi verseny után csak két pont van köztük, amit nagyszerű látni" – mondta Mekies. "Arra tippelek, hogy az utolsó versenyeken Max lesz a gyorsabb, de mindvégig szoros harcra számítok."
Kimi Raikkönen, aki egy örökké emlékezetes világbajnoki címet húzott be 2007-ben, azért drukkol, hogy a gyorsabb versenyző nyerjen, és ne műszaki probléma döntsön.
"Remélem, a pályán dől el a küzdelem, és nem egy mechanikai probléma dönt majd. A sportág nagyon sokat profitál abból, hogy ők ekkorát meccselnek egymással. Nem tudok nevet mondani, de unalmas is lenne a dolog, ha már most volna egyértelmű esélyes.”

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés