Max Verstappen csalódottan értékelt a szombati időmérőt követően.
A világbajnok pilóta frusztráltan nyilatkozott a Szingapúri Nagydíj időmérőedzése után, mivel csak a 8. rajtkockát szerezte meg. Érthető volt Verstappen dühe: a holland versenyző nagyon nagy eséllyel pályázhatott a pole-ra, csapata azonban kétszer is azt kérte tőle, szakítsa meg a kört. Hamar kiderült, hogy a második esetben egy súlyos figyelmetlenség miatt kellett a boxba hajtania az éllovasnak.
Verstappen autójában egyszerűen túl kevés üzemanyag maradt, és egy potenciális kizárást kockáztattak volna meg azzal, ha befejezi a körét. Ez utóbbi azt jelentette volna, hogy a holland csak az utolsó helyről kezdi meg a szingapúri versenyt, ami ezen a pályán még a Verstappen-Red Bull párosnak is kihívás lenne.
Holland Nagydíj
Megmarad a Verstappen-szentély, hosszabbított Zandvoorttal a Forma-1
41 PERCE
„Úgy éreztem, hogy már az egyel korábbi körömben is benne volt (a pole), de azt kérték, hogy szakítsam meg. Eleget tettem ennek a kérésnek, de aztán az utolsó körömben mondták, hogy menjek a boxba, akkor jöttem rá, hogy mi történt. Kifogytunk a benzinből.”
„Hihetetlenül frusztráló, ilyen hiba nem fordulhatna elő. Még ha keveset is tankolsz, vagy nem az a terv, hogy hat kört tegyél meg, akkor is számolnod kell azzal, hogy nem tudod megcsinálni. Ezt már korábban látnunk kellett volna.”
Nem vagyok túl boldog. Tudom persze, hogy csapatban dolgozunk, hibázhatok én is és a csapat is, de ezt soha nem lehet elfogadni. Ebből is tudunk tanulni, de ez most nagyon rossz volt.
Verstappen idén produkált nagy feltámadásokat, Belgiumban a 14., Olaszországban a 7. helyről indulva nyerte meg a versenyt, Magyarországon pedig a 10. pozícióból ért fel a dobogó legtetejére. Szingapúr kapcsán azonban kevésbé bizakodó.
„Ez a pálya hajaz egy kicsit Monacóra, igen nehéz előzni. Talán stratégiailag nagyobb a mozgástér, de nem igazán vagyok most abban a hangulatban, hogy a versenyen gondolkozzak. Ha beülök az autóba, mindent beleadok, most viszont nagyon frusztrálnak a történtek.”
Forrás: Motorsport
Abu Dhabi Nagydíj
Verstappen: Volt néhány csörténk Hamiltonnal, de mindig tiszteltem őt
03/12/2022 - 15:52
Forma 1
Verstappen jogi vétséget követett el, amikor megszegte a csapatutasítást Brazíliában?
28/11/2022 - 11:40