Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Verstappen az elpuskázott időmérőről: Ilyen hiba nem fordulhatna elő!

Németh Dániel

Frissítve 01/10/2022 - 20:47 GMT+2

Max Verstappen úgy érzi, megnyerhette volna a Szingapúri Nagydíj szombati időmérőjét, ha nem kéri tőle kétszer is a csapata, hogy vegye el a gázt. Mint utóbb kiderült: a holland pilóta autójában túl kevés üzemanyag maradt, ezért nem fejezhette be az utolsó körét, pedig már közel egy másodperces előnye volt Charles Leclerc-rel szemben.

Max Verstappen

Fotó: AFP

Max Verstappen csalódottan értékelt a szombati időmérőt követően.
A világbajnok pilóta frusztráltan nyilatkozott a Szingapúri Nagydíj időmérőedzése után, mivel csak a 8. rajtkockát szerezte meg. Érthető volt Verstappen dühe: a holland versenyző nagyon nagy eséllyel pályázhatott a pole-ra, csapata azonban kétszer is azt kérte tőle, szakítsa meg a kört. Hamar kiderült, hogy a második esetben egy súlyos figyelmetlenség miatt kellett a boxba hajtania az éllovasnak.
Verstappen autójában egyszerűen túl kevés üzemanyag maradt, és egy potenciális kizárást kockáztattak volna meg azzal, ha befejezi a körét. Ez utóbbi azt jelentette volna, hogy a holland csak az utolsó helyről kezdi meg a szingapúri versenyt, ami ezen a pályán még a Verstappen-Red Bull párosnak is kihívás lenne.
„Úgy éreztem, hogy már az egyel korábbi körömben is benne volt (a pole), de azt kérték, hogy szakítsam meg. Eleget tettem ennek a kérésnek, de aztán az utolsó körömben mondták, hogy menjek a boxba, akkor jöttem rá, hogy mi történt. Kifogytunk a benzinből.”
„Hihetetlenül frusztráló, ilyen hiba nem fordulhatna elő. Még ha keveset is tankolsz, vagy nem az a terv, hogy hat kört tegyél meg, akkor is számolnod kell azzal, hogy nem tudod megcsinálni. Ezt már korábban látnunk kellett volna.”
Nem vagyok túl boldog. Tudom persze, hogy csapatban dolgozunk, hibázhatok én is és a csapat is, de ezt soha nem lehet elfogadni. Ebből is tudunk tanulni, de ez most nagyon rossz volt.
Verstappen idén produkált nagy feltámadásokat, Belgiumban a 14., Olaszországban a 7. helyről indulva nyerte meg a versenyt, Magyarországon pedig a 10. pozícióból ért fel a dobogó legtetejére. Szingapúr kapcsán azonban kevésbé bizakodó.
„Ez a pálya hajaz egy kicsit Monacóra, igen nehéz előzni. Talán stratégiailag nagyobb a mozgástér, de nem igazán vagyok most abban a hangulatban, hogy a versenyen gondolkozzak. Ha beülök az autóba, mindent beleadok, most viszont nagyon frusztrálnak a történtek.”
Forrás: Motorsport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés