Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kevesebb mint egy hónappal műtétje után Albon visszatér az F1-be

Eurosport Magyarország

Publikálva 28/09/2022 - 18:16 GMT+2

A hétvégi Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon ismét a vakbélgyulladás miatt megműtött Alexander Albon lesz a Williams egyik pilótája. A villanyfényes szingapúri futamon szűk utcai pálya és magas páratartalom nehezíti a pilóták dolgát.

Alexander Albon

Fotó: Getty Images

Szingapúri Nagydíj - Albon kész a visszatérésre


A csapat szerdai közleményében a thaiföldi versenyző kifejtette: a szingapúri futamra való felkészülése "egy kicsit más volt, mint általában", de jól érzi magát. Hozzátette: minden tőle telhetőt elkövetett azért, hogy megfelelően felkészüljön a fizikailag egyik legmegterhelőbb futamra.
Nem becsülöm alá, hogy mekkora kihívás ez számomra, de már nagyon várom, hogy pénteken visszatérjek a versenypályára és ott ismét a kormány mögé üljek"
- mondta.
Három héttel ezelőtt, az Olasz Nagydíj szombati napján Albon rosszullétre panaszkodott, majd vakbélgyulladás gyanújával kórházba szállították, ahol aztán megműtötték. A beavatkozás során Albonnál légzési rendellenesség jelentkezett, így másnapig gépi lélegeztetőgépes segítséget kapott, további egy napig pedig az intenzív osztályon tartották.
A thaiföldi versenyzőt a Williams tartalékpilótája, a holland Nyck de Vries helyettesítette, aki karrierje első F1-es futamán a kilencedik, pontszerző helyen végzett.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés