Szingapúri Nagydíj - Verstappen már Szingapúrban megvédheti vb-címét.
A 25. születésnapját pénteken ünneplő pilótának arra van szüksége a címvédéshez, hogy a szingapúri viadal után a mostani 116 pontos előnye legalább 138-ra duzzadjon, ennyit lehet ugyanis gyűjteni az utolsó öt versenyhétvégén.
Mivel Verstappen az eddig megrendezett 16 futamból 11-en nyert, és a győzelmek tekintetében már senki nem érheti utol, pontegyenlőség esetén is az övé lenne a vb-cím.
Abu Dhabi Nagydíj
Verstappen: Volt néhány csörténk Hamiltonnal, de mindig tiszteltem őt
03/12/2022 - 15:52
A holland versenyző mögött az összetett második helyén a monacói Charles Leclerc (Ferrari) áll, harmadik Verstappen csapattársa, a mexikói Sergio Pérez, negyedik pedig a brit George Russell (Mercedes). Matematikailag még ők hárman érhetik be az éllovas címvédőt.
Ahhoz, hogy Verstappen már vasárnap ünnepelhessen, egyrészt mindenképpen győznie kell, ha sikere elmarad, akkor a címvédés is csúszik legalább egy hetet, a Szuzukában sorra kerülő Japán Nagydíjig.
Ha Verstappen nyer Szingapúrban és megfutja a verseny leggyorsabb körét is, akkor a címvédéséhez az kell, hogy Leclerc legfeljebb nyolcadik legyen, Pérez pedig negyedikként, vagy annál rosszabb helyen zárjon.
Ha a holland címvédő a plusz egy vb-pontot jelentő leggyorsabb kör megfutása nélkül diadalmaskodik a villanyfényes vasárnapi viadalon, akkor második vb-címének megszerzéséhez arra van szüksége, hogy Leclerc legfeljebb kilencedik legyen, Pérez pedig a leggyorsabb kör teljesítése nélkül ne végezzen előrébb, mint a negyedik hely, vagy a leggyorsabb körrel együtt maximum ötödikként érjen célba.
A Szingapúri Nagydíj időmérő edzését szombaton - magyar idő szerint - 15 órakor rendezik, míg a 61 körös verseny vasárnap 14 órakor rajtol.
MTI
Forma 1
Még nem fogadta el a Ferrari a csapatfőnök lemondását, az eddigi legőrültebb pletykát is bedobták
28/11/2022 - 20:03
Forma 1
Verstappen jogi vétséget követett el, amikor megszegte a csapatutasítást Brazíliában?
28/11/2022 - 11:40