Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Elmeszelték Verstappent, mert "büntetőfékezett" Hamilton előtt

Sergő Z. András

Frissítve 06/12/2021 - 10:11 GMT+1

Az év legőrültebb futamán vagyunk túl, miután a tegnapi szaúd-arábiai F1-es verseny vasárnap este harmadik próbálkozásra végül sikeresen befejeződött. A pályán másodikként célba ért Max Verstappent utólag ítélték büntetésre, amiért nem látták tisztának szándékát Hamilton elengedésénél.

Max Verstappen (Red Bull), Lewis Hamilton (Mercedes) et Esteban Ocon (Alpine)

Fotó: Getty Images

Minden az utolsó, Abu Dhabi-i futamon dől el.


Balesetek, kétszer új rajt, a végletekig kiélezett csata jellemezte a tegnapi, története során először Szaúd-Arábiában megrendezett F1 futamot.
Mint emlékezetes, Max Verstappen 5 mp-es büntetést kapott már a verseny alatt, amiért az egyik kanyarban letért a pályáról, és így tartotta meg éppen aktuális pozícióját Lewis Hamiltonnal szemben. Ahogy azt már tegnap esti cikkünkben is említettük, a hollandnak maga elé kellett engednie brit ellenfelét, Hamilton azonban minimálisan nekiütközött előtte lefékező, neki helyet adó ellenfelének.
picture

Max Verstappen és Lewis Hamilton

Fotó: Getty Images

A verseny után a szervezők még az éjjel meghozták az újabb döntést: Verstappen 10 másodperces időbüntetést kapott ütközés okozása miatt. Verstappen csapata, a Red Bull ugyanis azt mondta, az utolsó kanyar előtt adja vissza a vezetést, így a célegyenes előtt lehetősége lesz visszavenni az első helyet. A felügyelők szerint Verstappen „jelentősen lelassult a 26-os kanyarban”, de „nyilvánvaló volt, hogy egyik versenyző sem akarta átvenni a vezetést ezen a ponton”.
Verstappen a a felügyelőknek úgy fogalmazott, hogy nem tudja, Hamilton miért nem előzte meg, Hamilton pedig azt, nem volt tudatában annak, hogy Verstappen visszaadta neki a helyet. A stewardok számára azonban az volt a döntő információ, hogy Verstappen hirtelen fékmozdulata 2,4 g lassulást eredményezett, amit „kiszámíthatatlannak és így az ütközés döntő okának” ítéltek. „Ezért az ilyen típusú incidensekért szokásos 10 másodperces büntetést szabták ki" – zárul a közlemény.


Verstappen ezzel együtt megtartotta a versenyben elért második helyét, így Hamiltonnal egyaránt 369,5 ponton állnak az utolsó, mindent eldöntő Abu Dhabiban rendezendő forduló előtt, amit ezen a hétvégén tartanak.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés