Minden az utolsó, Abu Dhabi-i futamon dől el.


Balesetek, kétszer új rajt, a végletekig kiélezett csata jellemezte a tegnapi, története során először Szaúd-Arábiában megrendezett F1 futamot.
Forma 1
Verstappen jogi vétséget követett el, amikor megszegte a csapatutasítást Brazíliában?
9 ÓRÁJA
Mint emlékezetes, Max Verstappen 5 mp-es büntetést kapott már a verseny alatt, amiért az egyik kanyarban letért a pályáról, és így tartotta meg éppen aktuális pozícióját Lewis Hamiltonnal szemben. Ahogy azt már tegnap esti cikkünkben is említettük, a hollandnak maga elé kellett engednie brit ellenfelét, Hamilton azonban minimálisan nekiütközött előtte lefékező, neki helyet adó ellenfelének.

Max Verstappen és Lewis Hamilton

Fotó: Getty Images

A verseny után a szervezők még az éjjel meghozták az újabb döntést: Verstappen 10 másodperces időbüntetést kapott ütközés okozása miatt. Verstappen csapata, a Red Bull ugyanis azt mondta, az utolsó kanyar előtt adja vissza a vezetést, így a célegyenes előtt lehetősége lesz visszavenni az első helyet. A felügyelők szerint Verstappen „jelentősen lelassult a 26-os kanyarban”, de „nyilvánvaló volt, hogy egyik versenyző sem akarta átvenni a vezetést ezen a ponton”.
Verstappen a a felügyelőknek úgy fogalmazott, hogy nem tudja, Hamilton miért nem előzte meg, Hamilton pedig azt, nem volt tudatában annak, hogy Verstappen visszaadta neki a helyet. A stewardok számára azonban az volt a döntő információ, hogy Verstappen hirtelen fékmozdulata 2,4 g lassulást eredményezett, amit „kiszámíthatatlannak és így az ütközés döntő okának” ítéltek. „Ezért az ilyen típusú incidensekért szokásos 10 másodperces büntetést szabták ki" – zárul a közlemény.


Verstappen ezzel együtt megtartotta a versenyben elért második helyét, így Hamiltonnal egyaránt 369,5 ponton állnak az utolsó, mindent eldöntő Abu Dhabiban rendezendő forduló előtt, amit ezen a hétvégén tartanak.
Forma 1
Max uralta a hétvégét és a versenyt is, ahogy az egész szezont
21/11/2022 - 12:25
Abu Dhabi Nagydíj
„Pokolian nehéz lesz ezt megismételni, de azon leszek” – Verstappen boldog és motivált
20/11/2022 - 17:20