Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Zűr a Mercedesnél – Hamilton szerint Russell veszélyesen manőverezett a spanyol időmérőn

Kálmán Laci

Publikálva 03/06/2023 - 18:30 GMT+2

Nincs meglepetés, Max Verstappen a három szabadedzés után a Spanyol Nagydíj időmérőjét is megnyerte Barcelonában. Mellőle Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője rajtolhat az első sorból. Az időmérő sztoriját a Mercedes két versenyzője, Lewis Hamilton és George Russell szolgáltatta, akik összeakasztották a bajszukat a Q2-ben.

Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team W14 leads George Russell of Great Britain driving the (63) Mercedes AMG Petronas F1 Team W14 during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 05.

Fotó: Getty Images

Volt egy kis csapaton belüli csetepaté a Mercedesnél a Spanyol Nagydíj időmérőjén.
Max Verstappen uralja eddig ezt a Forma 1-es hétvégét, megnyerte a három szabadedzést, majd övé lett a pole is Barcelonában.
Azonban nem minden csapat számára alakultak a dolgok ennyire fényesen. A Q2-ben jártunk, és a két Mercedeses, Lewis Hamilton és George Russell full gázon nyomták a célegyenesben. Ahogy a hétszeres világbajnok a csapattársa mellé ért, az rálegyezett egy kicsit, a két autó összeért, és Hamilton első szárnyának darabjai a levegőbe repültek. Ő lelassított, és kénytelen volt a fűre is lemenni.
Hamilton nem volt boldog attól a manővertől, amit a csapattársa bemutatott.
„Ez nagyon veszélyes volt. Komoly sérülés is lehetett volna az autón” – mondta Hamilton a csapatrádión.
„Nem mondtátok, hogy van egy autó mögöttem. Elnézést srácok” – reagált kicsit később Russell. „Nem tudom, mi a jó élet folyik ezen az edzésen.”
picture

Lewis Hamilton (Mercedes) - GP of Monaco 2023

Fotó: Getty Images

Bradley Lord, a Mercedes kommunikációs igazgatója szerint kommunikációs problémák okozták a zűrt a csapatnál.
„George megállította a maga körét, és próbált újra pozícióba kerülni a gyors köre előtt. Lewis jött mögötte, aki szintén akkor kezdte meg a gyors körét, úgyhogy egyértelműen a nem megfelelő kommunikáció okozott fennforgást közöttük a pályán.”
„Ott volt ugye egy Ferrari is, aki befejezte a maga körét, és jobbra húzódott. Ez egy nehéz helyzet volt, egy olyan, amilyet legszívesebben sosem látnál a csapat két versenyzője között.”
Russell egyébként nem jutott tovább a Q2-ből, és a 12. helyen zárt. Hamilton ott volt a Q3-ban, és végül az ötödik rajthelyet szerezte meg.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés