Ahogy arról korábban beszámoltunk, Michael Schumacher felébredt a kómából, ezt követően pedig a hétszeres világbajnokot a Grenoble-i kórházból Svájcba, a lausanne-i egyetemi kórházba szállították, ahol a legendás autóversenyző várhatóan hosszú rehabilátiációja folytatódik. A hírt a Schumacher család menedzsere is megerősítette, ahogy a lausanne-i kórház igazgatója is elismerte, hogy Michael Schumacher kezelését ők folytatják.
A nap folyamán futótűzként terjedt az év talán eddigi legjobb híre: Michael Schumacher felébredt a kómából. Mint ismeretes a Forma-1 hétszeres világbajnoka decemberben szenvedett síbalesetet, amelyet követően közel hat hónapon át mesterséges kómában tartották az orvosok. Az egykori versenyző állapotáról kezdetekben rémhírek, fél igazságok, később még hamis képek is megjelentek. A Schumacher család kérésére a balesetet szenvedett egykori pilóta állapotáról csak Sabine Kehm, a család szóvivője adhatott ki hivatalos információt, ám jó pár hete, vagy inkább hónapja nem érkeztek friss hírek. A január és április közötti hónapokban csak azt lehetett tudni, hogy Michael Schumacher állapota stabil, és, hogy az orvosi stáb megkezdte a kómából való ébresztést, amely folyamat igen hosszúnak ígérkezhet. Április elején a német klasszis a hírek szerint az ébredés jeleit mutatta, ám konkrétumokat ezúttal sem osztottak meg a közvéleménnyel.
A mai napon aztán robbant a bomba, több internetes orgánum is tényként kezelte a hírt, miszerint a hétszeres világbajnok felébredt. A család ugyanakkor nem közölt további híreket, a szóvivőn keresztül arra kértek mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a privát szférájukat.
Forma 1
Zseniális taktika, túl gyors Red Bull, vagy túl „puha” védekezés: mi okozta Hamilton vesztét?
TEGNAP 09:09
"Michael elhagyta a grenoble-i kórházat, hogy folytassa a hosszú rehabilitációs időszakot. Nincs már kómában. A család szeretné kifejezni háláját a grenoble-i kórházban a kezeléseket végző orvosoknak, nővéreknek és terapeutáknak, valamint azoknak a szakembereknek, akik az elsősegélynyújtás során segédkeztek a baleset pillanatai után. Mindenki emberfeletti munkát végzett, főleg a balesetet követő első időszakban, köszönet ezért. A család szintén szeretné kifejezni háláját a jókívánságokért, melyek a világ minden tájáról érkeztek, biztosak vagyunk abban, hogy mind segítették Michaelt a gyógyulásban. A jövőre való tekintettel kérjük mindenki megértését, a rehabilitáció a nyilvánosság kizárásával folytatódik."
Annyit azonban tudni lehet, hogy Michael Schumachert a grenoble-i kórházból Svájcba szállították, a rehabilitációs kezelések, melyek sokáig tarthatnak, a lausanne-i egyetemi kórházban zajlanak majd a nyilvánosság teljes kizárásával.
Azt amúgy a kórház igazgatója is megerősítette, hogy ők folytatják Schumacher kezelését, állítólag egy szinten elkülönítettek az egykori pilóta és családja részére. További információt azonban felesleges várni az orvosi stábtól, saját bevallásuk szerint a későbbiekben tartják magukat a család kéréséhez, valamint az orvosi titoktartáshoz egyaránt.
Schumacher jelenlegi állapotáról nem érkeztek konkrét és hiteles információk, több neves és mértékadónak számító hírportál azonban úgy tudja, hogy a legendás pilóta szemei nyitva vannak, és képes a kommunikációra, amely természetesen még nem a szavak útján történik.
French Grand Prix
Verstappen nyerte a Francia Nagydíjat és növelte előnyét Hamiltonnal szemben
20/06/2021 15:21
French Grand Prix
Ketten is lezúzták az autójukat, Verstappen átmentette a formáját az időmérőre is
19/06/2021 14:36