A pénteki időmérő utolsó szakaszában mindkét Mercedes furcsa módon csúszott ki. Hamilton autója a hetes kanyarban lett túlkormányozott, ami miatt az angol pilóta a sóderágyon keresztülcsúszva a kocsi teljes jobb oldalát lezúzta. Hamilton rendkívül csalódottan nyilatkozott:
„Nagyot csalódtam magamban, borzasztóan sajnálom a csapatot. Végig keményen dolgoztak, hogy versenyképes legyen az autónk, amit most tönkretettem. A legjobb 3 közé kerülhettem volna, megvolt hozzá a tempónk. Nem tudom mi történt, csak elvesztettem az autó hátulját, aztán már nem tudtam semmit tenni.”
A Mercedesnek csőstül jött a baj, hiszen csapattársa után nem sokkal George Russell is összetörte az autóját. Ő a korábban elért köridejével az 5. helyre jó lehet, ha az utólagos alkatrészcserék miatt nem kap büntetést:
Abu Dhabi Nagydíj
Lewis Hamilton: „A legnagyobb félelmeim váltak valóra”
09/08/2022 15:04
„Jó lehettem volna a 4. helyre, egy tizeddel jobban álltam, ezért nyomtam, ahogy csak tudtam. Végül minden elromlott az utolsó kanyarban, sajnálom, hogy így alakult.”
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nem hibáztatta a versenyzőket:
„Olyan autót raktunk alájuk, ami 10 futamon keresztül nem volt elég gyors. Végre elkezdtünk fejlődni, a legjobb helyekért tudunk harcolni, ilyenkor benne van, hogy hibáznak. Inkább legyen gyors az autónk és rontsuk el az időmérőt, mint hogy ne is legyünk versenyképesek.
Tegnap a garázs úgy nézett ki, mint, amikor valaki leejt egy óriási Lego autót. Szerencsére a szerelőink meg tudták javítani a kocsikat, de ezzel szerintem a megemelt költségkeret harmadát el is költöttük. Mindkét autónk ki kellett cserélni a padlólemezt, lehet, hogy a váltót is. Georgenak teljes új hátsó részt kellett építeni.
Nem hiszem, hogy a szél miatt történtek a balesetek. Az autóink végre gyorsak, a pilóták csak túl sokat akartak elérni. Még mindig trükkös vezetni az idei Merciket. Lewis nagyjából 10 km/h-val gyorsabban ment be a hatos és hetes kanyarba, mint előtte bármikor, valószínűleg ez már sok volt.
George is látta, hogy mennyivel gyorsabban megy, mint korábban és túltolta. Neki korábban is az utolsó szektor ment a legjobban, most viszont kicsúszott. Számomra ez így teljesen rendben van, örülök, hogy tudunk gyorsulni.”
A szerelőknek végül a teljes alvázat ki kellett cserélni Hamilton autóján, aki a sprintverseny előtti gyakorlás nagy részét ki is hagyta emiatt. Végül negyed órát tudott a pályán tölteni a hétszeres világbajnok, de úgy tűnik, hogy rendben lesz az autója a hétvége hátralévő részére.
Forrás: motorsport.com
Forma 1
Kirúgja Ricciardót a McLaren, hogy ülést adjon a fiatal tehetségnek; Schumacher kikerülhet az F1-ből
05/08/2022 15:55
Forma 1
Leclerc a Ferrari stratégiai baklövéseiről: „Biztos vagyok benne, hogy le tudjuk vetkőzni!”
04/08/2022 18:08