Újabb félelmetesen izgalmas és fordulatos Forma 1-es Magyar Nagydíjat láthattunk a mogyoródi Hungaroringen.
Már az időjárás is előrevetítette, hogy nem fogunk beleszundítani a vasárnap délutáni motorbőgésbe, hiszen közvetlenül a futam előtt hatalmas eső áztatta el a pályát, így a csúszós körülmények biztosították a kaotikus versenyt.
A szombati időmérőn Lewis Hamilton alatt kigyulladó Mercedesen sokat kellett pofozni, így a világbajnoki címért hajtó brit pilóta a boxból indult, majd a második körben rövid úton ki is csúszott, ám folytatni tudta a versenyt. A pole-ból induló Nico Rosberg szépen tartotta a vezetést, de Alonso és Button is nagyot rajtolt.
Forma 1
Zseniális taktika, túl gyors Red Bull, vagy túl „puha” védekezés: mi okozta Hamilton vesztét?
21 ÓRÁJA
A 9. körben jött az újabb izgalom: Marcus Ericsson összetörte az autóját, így bejött a biztonsági autó, a mezőny pedig azzal  lendülettel indult is kereket cserélni, ami alaposan megbolygatta a sorrendet: Ricciardo, Button és Massa haladtak az élen, Grosjean pedig még a biztonsági autó mögött is odavágta az autóját a falnak, ugyanott, ahol Ericsson.
Az újraindítás után Button vette át a vezetést, Hamilton pedig megkezdte a felzárkózást, és bejött a legjobb tízbe. Kisebb ütközések után Sergio Perez másodszor is bajba került: a célegyenesben csapódott a falnak, emiatt másodszor is érkezett a safety car. A második újraindítást követően Alonso is vezetett, Vergne még a második helyen is állt, sőt még Lewis Hamilton is az élre állt, utolsó helyről indulva.
Az 57. kör után már nem kellett gumicserékkel foglalkozni, az élen pedig összeállt Alonso, Hamilton és Daniel Ricciardo. Utóbbi gumijai frissebbnek bizonyultak, így szépen megelőzte két előtte lévő riválisát, és meg sem állt a futamgyőzelemig, mely pályafutása második győzelme volt a Forma 1-ben.
A világbajnoki pontversenyben élen álló, és a hajrára a pódium közelébe felzárkozó Nico Rosberg végül nem végzett dobogós helyszínen, hiszen Ricciardo mögött végül Fernando Alonso és Lewis Hamilton értek célba - utóbbi pilótától ez kifejezetten bravúros teljesítmény volt a boxutcából indulva. Igaz, Hamilton a csapatutasítás ellenére nem engedte el maga mellett Rosberget, így már csak 11 pont van kettejük között a pontverseny első két helyén.
Az emlékezetes Magyar Nagydíj után egy kis nyári vakáció vár a száguldó cirkusz pilótáira, akik majd Belgiumban térnek vissza.
French Grand Prix
Verstappen nyerte a Francia Nagydíjat és növelte előnyét Hamiltonnal szemben
20/06/2021 15:21
French Grand Prix
Ketten is lezúzták az autójukat, Verstappen átmentette a formáját az időmérőre is
19/06/2021 14:36