Az orosz zászlót idéző festést kapott a Forma-1-es amerikai Haas csapat idei autója, melyet csütörtökön mutattak be.


A VF-21 azért kapta a némileg meglepő külsőt, mert az istálló új főszponzora a csapat nemrég szerződtetett orosz pilótájának, Nikita Mazepinnek a milliárdos édesapja által birtokolt Uralkali műtrágyagyártó és -forgalmazó vállalat.
Az idén is Ferrari motorral hajtott autótól a csapatnál azt várják, hogy versenyképesebb lesz a tavalyinál, mellyel csupán négy pontot tudtak szerezni 2020-ban. Ugyanakkor az illetékesek azt is elmondták, hogy igazán komoly eredményeket majd csak a jövő évtől remélnek, amikor új szabályok lépnek érvénybe.
Forma 1
Verstappen jogi vétséget követett el, amikor megszegte a csapatutasítást Brazíliában?
2 PERCE
"Nehéz néhány éven vagyunk túl, de igyekszünk távlatokban gondolkodni, és a szemünket már 2022-es éven tartjuk" - mondta Gene Haas tulajdonos hozzátéve, hogy idén mindenképpen több pontot szeretnének szerezni a tavalyinál.
Hello 2021 😍#HaasF1 pic.twitter.com/C2gVJFlPWV— Haas F1 Team (@HaasF1Team)
Günther Steiner csapatvezető pedig azt emelte ki, hogy az ideit tanuló évnek szánják, hogy jövőre eredményesek legyenek.
"Nem titok, hogy a VF-21-es gépet nem fogjuk fejleszteni, mert a figyelmünket és energiáinkat a jövő évi autóra fordítjuk"
- közölte Steiner.
"Mind tudjuk, nagyjából mire számíthatunk versenyképesség terén, viszont egyértelmű cél, hogy az adódó lehetőségeket kihasználjuk a futamokon."
A Haas új pilótapárossal vág neki az évnek, Mazepin mellett ugyanis a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick lesz a gárda versenyzője.
A 21 éves német pilóta úgy fogalmazott: az, hogy a Schumacher vezetéknév neki köszönhetően idén visszakerül az F1-be, büszkeséggel tölti el, és nem érez emiatt nyomást.
"Nagyon boldog vagyok, hogy ez a vezetéknevem és boldog amiatt is, hogy általam ez a név visszakerül a Forma-1-be. Nagyon büszke vagyok erre. Óriási hajtóerő ez, és minden nap motivál" - mondta újságíróknak az újonc évét kezdő Mick Schumacher, hozzátéve, hogy minden egyes versenyen a legjobbját igyekszik majd nyújtani.
Eddig már nyolc csapat, a Haas, az Alpine, az Aston Martin, a Mercedes, a Red Bull, az Alfa Romeo, az Alpha Tauri és a McLaren leplezte le az idei autóját, míg pénteken a Williams mutatja be a versenygépét. Utolsóként, március 10-én a Ferrari prezentálja a 2021-es modellt.
MTI
Abu Dhabi Nagydíj
Hülkenberg: Az F1-ben mindenki folyamatosan a karrierjéért küzd
21/11/2022 - 21:33
Forma 1
Max uralta a hétvégét és a versenyt is, ahogy az egész szezont
21/11/2022 - 12:25