Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hamilton szerint Verstappennek mindig könnyű dolga volt a csapattársaival

Minich Réka

Publikálva 02/09/2023 - 11:21 GMT+2

Max Verstappen már 138 ponttal vezet az idei világbajnoki összetettben, ráadásul sorozatban megnyert 9 versenye újabb rekordbeállítás. Ennek ellenére Lewis Hamiltont nem igazán nyűgözi le a holland teljesítménye, szerinte a csapattársai nem nehezítik meg eléggé Verstappen dolgát. Hamilton szerint neki nehezebb dolga volt Valtteri Bottas ellen, mégsem dicsérték ennyit.

Magyar Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang: Verstappen sikere, Hamilton bánata

Fotó: Getty Images

Max Verstappen lába előtt hever az egész Forma-1, de Lewis Hamilton szerint a holland csapattársai nem nehezítik meg eléggé a Red Bull-pilóta dolgát.
A hétvégi Olasz Nagydíjon, Monzában Max Verstappen rekorddöntésre készül, hiszen sorozatban 10. futamgyőzelmét zsebelné be a Ferrari otthonában. Lewis Hamiltont erről is kérdezték a hivatalos sajtótájékoztatón, de szerinte a holland nem annyira kiemelkedő, mint azt sokan gondolják.
„Láttunk már hasonlóan nagy dominanciát. Nem nyűgöz le jobban, mint, amikor Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen vagy Fernando Alonso nyert hasonló módon.
Csak arra gondolok, hogy a csapat kiemelkedő, mostanában minden összejön nekik. Az autó elképesztően jó, a pilóta remekül vezet, a kerékcserék is rendben vannak, a stratégia is, szinte semmilyen hibát nem követnek el.”
Verstappen teljesítménye így akár méginkább lenyűgözhetné Hamiltont, hiszen rendszeresen sokkal jobb, mint csapattársai, de a brit pilóta éppen ezt találja különösnek. Sergio Perez idén 2 futamgyőzelemnél tart, de mostanában már egyre kevésbé képes megszorongatni Verstappent. A Holland Nagydíjon például 1,2 másodperc volt a hátránya az időmérőn.
Korábban többen is hasonlóan jártak, a Red Bull már „elhasználta” Pierre Gaslyt, Alex Albont és Daniel Ricciardót is a második autóban.
Hamilton szerint ő sosem kapott hasonló elismerést, amikor jobb volt a csapattársánál, pedig szerinte neki mindig nehezebb dolga volt a csapaton belüli versenyben.
„Érdekes a narratíva, ami manapság megy, amikor Max tizedekkel veri Sergiót. Amikor én vertem meg hasonló különbséggel Vatterit, akkor sosem emelték ki, szerintem Max teljesítményét felnagyítják.
Ráadásul szerintem Valtteri és az összes többi csapattársam erősebb volt, mint Maxé. Jenson Button, Fernando Alonso, George Russell, Valtteri, Nico Rosberg mind kiegyensúlyozottak voltak, Max sosem nézett szembe ekkora kihívással.”
A Sky Sports szakértője, Martin Brundle meglepődött azon, hogy Hamilton milyen erősen kritizálta holland vetélytársát.
„Ez Lewis véleménye és nem is fogta vissza magát, amikor rákérdeztek. Úgy tűnik, hogy nem fogja kicsit sem növelni Max egóját. Meglepett, hogy ilyen erősen fogalmazott, bár igaz, hogy erős csapattársai voltak, de én nem írnám le mondjuk Daniel Ricciardót vagy Sergio Perezt.”
A hétvégén Monzában, az Olasz Nagydíjjal folytatódik az idei forma-1-es szezon. Szombaton az időmérő edzést 16 órától rendezik.
Forrás: Sky Sports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés