Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"A fociban az ilyen jellegű megmozdulást taktikai szabálytalanságnak szoktuk nevezni"

MTI

Publikálva 13/09/2021 - 16:23 GMT+2

Toto Wolff szerint "taktikai szabálytalanság" történt Monzában

BARCELONA, SPAIN - MAY 09: Mercedes GP Executive Director Toto Wolff is seen during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2021 in Barcelona, Spain

Fotó: Getty Images

A labdarúgásból ismert hasonlattal jellemezte a Mercedes csapatfőnöke a hétvégi Forma-1-es Olasz Nagydíjon történt balesetet.

A monzai futamon a világbajnoki pontversenyben vezető holland Max Verstappen és a hétszeres világbajnok, címvédő mercedeses brit Lewis Hamilton csatába keveredett, melynek végén összeütköztek, egyikőjük sem tudta folytatni a versenyt, később pedig a Red Bull versenyzőjét megbüntették.
A Mercedes istálló német csapatfőnöke szerint Verstappen részéről nyilvánvalóan szándékos szabálytalanság történt.
A fociban az ilyen jellegű megmozdulást taktikai szabálytalanságnak szoktuk nevezni
- nyilatkozta Toto Wolff az eset után, de még Verstappen megbüntetése előtt. Hozzátette: nagyon reméli, hogy most, és a jövőben is szankcionálják az ilyen eseteket, mert ha nagy sebességnél történik hasonló ütközés, abból tragédia is lehet.
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke viszont úgy véli, versenybaleset történt.
Hamilton vasárnap egy kerékcsere után éppen Verstappen elé ért vissza a pályára, az első kanyarban pedig a holland versenyző megpróbálta megelőzni. A manőver sikertelen volt, a két versenyautó ütközött és a kavicságyban kötött ki, a Red Bull jobb hátsó kereke pedig éppen Hamilton feje fölött állt meg.
Az eset után Verstappent három rajthelyes büntetéssel sújtották a következő futamra, ami viszont jól is jöhet neki, hiszen így büntetés nélkül cserélhetnek alkatrészeket autójának motorjában.
A vb a szeptember 26-i Orosz Nagydíjjal folytatódik Szocsiban.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés