"Egy fekete egy kínai és egy nő!" Jó néhány évvel ezelőtt hangzott el ez a mára legendássá vált mondat Bernie Ecclestone szájából. A Forma-1 utóbbi évtizedeinek meghatározó alakja nagyszerű üzleti érzékkel emelte prémium rangra a Száguldó Cirkuszt, amely alighanem a súlyos perek elé néző sportvezető nélkül is roboghat a jövőben. Még úgy is, hogy ugyan színesbőrű, Lewis Hamilton révén már világbajnok "feketét" üdvözölhettünk, kínai és női versenyzőre ugyanakkor azóta is várnunk kell.
Bár utóbbi vonatkozásban kaptunk egy kis ízelítőt. Giovanna Amati után 22 évvel ugyanis a Brit Nagydíj hétvégéjén Susie Wolff révén ismét egy "gyenge" nő ült F1-es autó volánjánál. A skót születésű, 31 esztendős versenyző a pénteki első szabadedzésen (és a tervek szerint majd Hockenheimben) is egy Williamsszel körözhetett a pályán. A történelmi esemény azonban nem tartott sokáig, a Mercedes motor ugyanis csak négy körig - 24 percig - bírta a "melót", mert gond volt az olajnyomással. Wolff így egyetlen mért körrel (ami nyolc másodperccel maradt el a legjobbtól, Hamiltontól) fejezte be a napot - amelyet a finn Valterri Bottas autójában tölthetett el.
Forma 1
Ennyibe került Verstappen ütközése a Red Bullnak
23/07/2021 20:22
"Nem nekem kell a leggyorsabbnak lennem, csak az autó felkészítése és a beállítások finomhangolása lesz a feladatom”
– mondta a hétvége előtt óvatosan a céljairól a mindig mosolygós Susie Wolff.
Az autósport környékén már gyerekkorától kezdve mozgolódó Stoddart kisasszony (2011-es házasságáig leánykori nevén futott) a Formula Renault brit bajnokságban, a brit Forma-3 és a német túraautó-bajnokságban (DTM) is szerepelt, mielőtt Totto Wolff csapatfőnöknek köszönhetően "beházasodott" az F1-be. Háttere kiváló, támogatottsága van, kérdés, hogy tud-e olyan szinten menni, amellyel a "nő a volán mögött" kétségtelenül jól hangzó címen túl is lehet vele számolni. Mert egyelőre a PR-értéken felül sok minden más nem indokolja a Wolff-bevetéséhez hasonló akciókat.
British Grand Prix
Verstappent kiengedték a kórházból
19/07/2021 07:33
British Grand Prix
Verstappen a történelmi sprintfutam-győzelemmel a másnapi pole-t is behúzta
17/07/2021 16:28