Nico Rosberg a visszavonulása óta elkötelezte magát a klímavédelem mellett, aminek keretében az Extreme E sorozatban is elindított egy csapatot. Most erről is mesélt, de szóba került Mick Schumacher fejlődése és a látványosan megromló kapcsolata Hamiltonnal.

Extreme E és környezetvédelem

Örülök, hogy találtam egy olyan sorozatot, ami passzol a klímavédelemmel. Az elektromos motoroknak kulcsszerepe lesz a jövőben, de már manapság is fontos a szerepük. Néhány éve még kinevettek azért, hogy ezzel foglalkozom. Az Extreme E viszont nem csak ezért érdekes, hanem a női egyenjogúságot is segíti. Minden csapatnak egy férfi és egy női pilótát kell indítani.
Abu Dhabi Nagydíj
Lewis Hamilton: „A legnagyobb félelmeim váltak valóra”
09/08/2022 15:04
Érdekes volt nézni, hogy Sebastian Vettel vezethette Nigel Mansell autóját Silverstone-ban, amit környezetbarát üzemanyaggal töltöttek meg. A Forma 1 mindig fontos szerepet játszik a figyelemfelhívásban. Ha az autósport csúcsán lehet környezetbarát valami, arra mindenki felfigyel. Örülök, hogy Sebastian ilyen komolyan foglalkozik a klímavédelemmel, de meg kell hagyni, hogy ez csak egy kis része a problémának. Fontos lenne, hogy az ellátás is klímasemleges módon történjen, anélkül semmit sem ér az egész.

A női pilóták szerepe

Nemrég az Extreme E-ben versenyző Sophia Flörsch magabiztosan azt nyilatkozta, hogy 4-5 éven belül eljuthat a Forma 1-be. Én sem zárnám ki, abban viszont biztos vagyok, hogy nemsokára eljutunk idáig is, de lehet, hogy nem Sophai lesz az. A sorozatunkban remekül lehet látni, hogy ha a nők megkapják az esélyt, az mennyire jól hat a fejlődésükre, csak sajnos kevés helyen kapják meg. Sokat segítene, ha a Forma 1-ben is lenne végre egy nő, de be kell látni, hogy erre kevés az esély most. Az utánpótlásban is sokkal több a fiú, ezért nyilván nagyobb eséllyel is jutnak el a csúcsig.
Nagy öröm látni, hogy az Alpine is nagy hangsúlyt fektet a lányok versenyzésére, de azt is fontos elmondani, hogy más szempontból is erősíteni kéne a sokszínűséget, például a bőrszín alapján. A Forma 1 körül sok fehér bőrű embert látni, főleg férfiakat. Ezen változtatnunk kell.

Rosberg és Mick Schmuacher

Fotó: Getty Images

Mick Schumacher

Micknek nehezen indult az idei éve, de egész Németország örül, hogy jó irányba indult el az elmúlt néhány futamon. Néhány hete még minden újság őt kritizálta, most meg dicsőítik. Nézzük meg a brit nagydíjat; remekül csatázott Verstappennel, nyolcadik lett, meglettek az első pontjai, ezért rögtön elfelejtették neki az eddigi gyengélkedését. Le a kalappal Mick előtt, eddig kibírta fejben is, most viszont már pozitívan tud gondolkodni, ez elindíthatja előre.
Sokan beszélnek arról, hogy jövőre már feljebb léphet, de szerintem fontos, hogy fejlődjön. Nézzük meg George Russellt, aki 3 évig volt a Williamsben és most látjuk, hogy mennyire éretten érkezett a Mercedeshez. Nem kell Micknek sem elsietnie a dolgokat.
Nagyon jó látni, hogy Sebastian mennyire odafigyel Mickre és milyen jó barátságban vannak, de ha az első helyért kéne csatázniuk, akkor már nem lenne ilyen jó a viszonyuk. Szerintem hosszú távon egyszerűen ez nem tud működni.

Az egykori barátsága Lewis Hamiltonnal

Manapság azt látni, hogy Charles Leclerc és Max Verstappen milyen jóban vannak, de biztos vagyok benne, hogy a színfalak mögött nagyobb a feszültség. Mi is jóban voltunk Lewis-zal, aztán, amikor a világbajnoki címért harcoltunk rögtön minden megváltozott. Ha nyerni akarsz, akkor nem lehetsz jó fej az ellenfeleddel.
Kiemelkedő csapatunk volt akkoriban, Lewis ellen mindent be kellett vetni, sokszor a szürkezónában mozogtam, mindig ki kellett tolni a határokat. Semmit sem bánok, szenzációsan küzdöttünk egymás ellen. Vicces belegondolni, hogy manapság ismét egymás ellen küzdünk. Neki is van csapata az Extreme E-ben és nekem is.
Forma 1
Vettel sorra kapja az ajánlatokat, a Forma-1-es folytatása és az IndyCar is a képben
07/08/2022 10:29
Forma 1
Kirúgja Ricciardót a McLaren, hogy ülést adjon a fiatal tehetségnek; Schumacher kikerülhet az F1-ből
05/08/2022 15:55