Hertának jelenleg 32 pontja van a szükséges 40-ből, így az FIA különleges engedélyére lett volna szüksége, hogy indulhasson a Forma 1-ben. A Red Bull sokáig dolgozott ezen, de a nemzetközi szövetség nem mutatott erre hajlandóságot, így inkább úgy döntöttek, hogy más opció után néznek az Alpha Tauri egyik ülésébe.
A Red Bull tanácsadójaként dolgozó Helmut Marko szerint ezzel nagy lehetőséget hagy ki az F1.
„Sajnálatos, hogy az emberek nem ismerik fel, hogy egy amerikai pilóta indulása mekkora lehetőség, főleg azok után, hogy már 3 futamot is rendeznek az USA-ban.”
Szingapúri Nagydíj
Újabb botrány készülődik a Forma–1-ben, célkeresztben a Red Bull
14 ÓRÁJA
Colton Herta több csapat figyelmét is felkeltette, idén év közben a McLarennél tesztelt, de az Alpine is úgy tervezte, hogy egy privát teszten beültetik az amerikait az autójukba. Végül – valószínűleg a legfrissebb fejlemények miatt – lemondtak a lehetőségről.
Marko számára teljesen érthetetlen, hogy egy olyan pilóta, aki az IndyCarban már többszörös futamgyőztes, ilyen bürokratikus okok miatt esik el egy Forma 1-es helytől, főleg, hogy még bőven lett volna arra is ideje, hogy több pénteki szabadedzéssel készülhessen a jövő évi szezonra.

Colton Herta

Fotó: Getty Images

Herta számára azért is volt különösen fontos, hogy már most eldőljön a sorsa, hiszen a jelenlegi csapata, az Andretti sem akart úgy járni, hogy az utolsó pillanatban veszítsék el a sztárpilótájukat.
Annak ellenére, hogy Herta Pierre Gasly helyére érkezett volna, azt továbbra sem lehet kizárni, hogy a francia pilóta mégis elhagyja az Alpha Taurit és az Apline-hoz szerződik.
A legfrisseb pletykák szerint Helmut Marko Grazban találkozott a monzai hétvégén rögtön pontszerzéssel debütáló Nyck de Vries-szel. A holland pilóta neve több csapatnál is felmerült, ráadásul jelenleg ingyen igazolható. Korábban a McLaren junior programjában vett részt, majd a Mercedes-hez szerződött, ahol tartalékként dolgozott, valamint a Forma E-ben is indult. Az idei Formula E szezon befejezésével viszont lejárt a szerződése, Toto Wolff pedig megerősítette, hogy már semmilyen formában nincsenek hivatalos kapcsolatban.
De Vries még szeptemberben részt fog venni egy privát teszten a Hungaroringen, ahol a tavalyi Alpine-t vezetheti, de könnyen előfordulhat, hogy már nem lesz aktualitása, ha Marko és a Red Bull addig meg tudja győzni a hollandot. Ebben az esetben viszont jövőre akár teljesen francia párossal indulhat az Alpine, hiszen Ocon mellé érkezhet Gasly is.
Forrás: motorsport.com
Szingapúri Nagydíj
Ferrari-siker a második szingapúri szabadedzésen
18 ÓRÁJA
Szingapúri Nagydíj
Hamilton lenyomta Verstappent az első szingapúri szabadedzésen
21 ÓRÁJA