Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ricciardo gyenge teljesítménye miatt akár a McLaren ülését is elvesztheti

Minich Réka

Publikálva 29/05/2022 - 11:45 GMT+2

A McLaren csapatvezetője, Zack Brown is elismerte, hogy nem biztos az ausztrál helye a következő idényre, annak ellenére sem, hogy elvileg érvényes szerződéssel rendelkezik a csapattal. Brown szerint azonban vannak benne bizonyos feltételek, ami alapján az idény végén fel lehet bontani Ricciardo szerződését.

Daniel Ricciardo

Fotó: Getty Images

Daniel Ricciardo nem igazán hozott eddig jó döntéseket a Forma 1-es pályafutásában, mióta elhagyta a Red Bull csapatát. Két évet töltött a gyengélkedő Renault-nál, most pedig nagyon nem találja a helyét a McLarennél sem. Hiába érkezett nagy reményekkel, eddig mindössze egy meglepetésgyőzelem jött össze neki Monzában, ráadásul Lando Norris mögött egyértelműen ő a gyengébb a csapaton belül.
Az ausztrál szerződése 2023-ig szól, de most Zack Brown elárulta, hogy vannak lehetőségeik arra, hogy már idén megváljanak tőle. A McLaren csapatfőnöke az Indy 500-ra látogatott ki, amikor megkérdezték a Forma 1-es csapat jövőjéről:
“Nem akarok belemenni a szerződés részleteibe, de bizonyos feltételek teljesülése esetén már idén fel tudjuk bontani Daniel kontraktusát. Beszéltem Daniellel, ő is tudja, hogy nem hozza a tőle elvárt eredményeket, de mindenki azon van, hogy javuljunk. Tavaly Monzában bebizonyította, hogy képes nyerni, de az idei autónk még nem tart ezen a szinten. Az a célunk, hogy fejlesszük az autónkat és Daniellel együtt egyre előrébb jussunk. Meglátjuk, hogy alakul az idényünk, lassan a fejlesztéseink is elkészülnek, de nem kell rohannunk.”
Daniel Ricciardo (McLaren)
A kérdés aktualitását nem csak Ricciardo gyengélkedése adta, hanem a McLaren tartalékpilótájaként az Indycarban szereplő Pato O’Ward remeklése is. Arra viszont kevés az esély, hogy a fiatal mexikói már jövőre átkerüljön az F1-be, hiszen a jelenlegi szuperlicenc feltételek teljesítéséhez nem elég az Indycarban jól szerepelni, minél több F1-teszten is részt kéne vennie.
“A tesztversenyzőink érvényes szerződéssel rendelkeznek a jövő szezonra is. Pato tavaly remekül teljesített a fiatal versenyzők év végi tesztjén. Az idei szezonja nagyon zsúfolt az Indy miatt, de ne lepődjön meg senki, ha év végén megint a Forma 1-es autónkban látja őt” - zárta Zack Brown.
Az biztos, hogy a csapatfőnök nyilatkozata nem jósol nagy jövőt Ricciardo számára a McLarennél, de még hosszú az idei szezon, van bőven lehetőség a javításra. A monacói hétvége eddig viszont nem alakul jól számára, hiszen az első szabadedzésen összetörte az autóját, szombaton pedig csak a 14. helyre tudta magát kvalifikálni. Ismerve a pályát nem lesz könnyű dolga, ha előrébb akar jutni.
Forrás: autosport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés