A hétvégén a Monacói Nagydíjjal folytatódik a Forma 1-es világbajnoki szezon. Az idény eddigi öt futama a Mercedesek egyeduralmáról szólt, ám a monacói pályán borulhat a papírforma, már csak a helyszín sajátosságából is kifolyólag. A hercegségbeli utcai pályán nem biztos, hogy kijön a Mercedesek erőfölénye, sokak szerint az egyre inkább felzárkózó Red Bullok megtörhetik a brackley-iek dominanciáját.
A Forma 1-es idényből eddig öt futam ment le, mindegyiket a Mercedes húzta be. Az idény első versenyét Ausztráliában Nico Rosberg nyerte, az azt követő négy nagydíjon pedig Lewis Hamilton győzött sorozatban. A 2008-as világbajnok elképesztő szériában van, pályafutása során még soha sem nyert zsinórban négy nagydíjat.
Hamilton sűrű heteket tudhat maga mögött, hiszen ha éppen nem versenyzett, akkor bemutatókon vett részt, mint például legutóbb a Top Gear barbadosi fesztiválján, ahol Ken Blockkal és egy rallye Fiestával mérte össze az erejét.
Forma 1
Kizárták Vettelt, változott az összetett állása
01/08/2021 21:13
Az angol azért gyaníthatóan az utóbbi napokban inkább a felkészülésnek szentelte az idejét, ugyanis eltökélt szándéka, hogy folytatja sikersorozatát és zsinórban az ötödik F1-es futamát is megnyeri. Hamilton eddig Forma 1-es pályafutása során egyszer, még 2008-ban tudott nyerni Monacóban, azóta azonban egyszer sem állhatott fel a dobogóra. Ha a Mercedesek idei teljesítményét nézzük, akkor az angol negatív szériája megtörhet, hiszen az utóbbi négy futam mindegyikén a Mercik értek be az első két helyen. Ugyanakkor az is igaz, hogy Monacóban nem lehet papírformáról beszélni, a szűk utcai pályán bármi megtörténhet. Az F1-es szezon legnépszerűbb, leglátványosabb, és egyben legrangosabb nagydíja idén is hozhat meglepetést, többen úgy gondolják, hogy Hamiltonékra a Red Bullok lehetnek veszélyesek, ám a Ferrarikat sem szabad kivenni a számításból.

Fotó: Eurosport

Hamilton mindenesetre nagyon pozitív a hétvégével kapcsolatban, önbizalma az egekben van, ami nem is csoda egy ilyen sorozat után.
Az utóbbi pár futam elképesztő volt, sohasem hittem volna, hogy sorozatban négy futamot tudok nyerni egyszer majd a pályafutásom során. Ugyanakkor gyorsabbnak kéne lennem, könnyebben kéne nyernem a futamokat – utalt arra a világbajnoki összetett éllovasa, hogy az utóbbi két nagydíjon Rosberg gyorsabb volt nála, igaz megelőzni ennek ellenére sem tudta.
Monaco káprázatos hely a versenyzésre, minden pilóta ott akar nyerni. Annyi nagynevű versenyző vált legendává ezen a pályán, hogy már egyáltalán elindulni és versenyezni is megtiszteltetés a Monacói Nagydíjon” – tette hozzá Hamilton.
A 72. Monacói Nagydíj csütörtökön a két szabadedzéssel veszi kezdetét, pénteken szünnap, majd szombaton a harmadik szabadedzés után rendezik az időmérőt. A futam vasárnap 14 órakor rajtol, és az m1 közvetíti.
Forma 1
Őrült futamot hozott az idei Magyar Nagydíj, Ocon pályafutása első győzelmét szerezte meg
01/08/2021 15:31
Forma 1
Hamilton nyerte a Magyar Nagydíj időmérőjét
31/07/2021 14:54