A szezonnyitónak tervezett Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szervezői, valamint Victoria állam kormányzata folyamatosan tárgyal az autós gyorsasági világbajnokság irányítóival arról, hogy megtartható-e márciusban az év első versenye.


A tartományi vezetés szóvivője a Reuters brit hírügynökségnek kedden azt mondta, számukra a legfontosabb a lakosság egészségének megőrzése, közben azonban szeretnék fenntartani a lehetőséget, hogy minden idei nagy sporteseményüket megrendezhessék.
Hétfőn több autósporttal foglalkozó nemzetközi szaklap is arról számolt be, hogy Melbourne helyett Bahreinben kezdődhet az F1-es idény, az ausztrál futamot pedig egy későbbi időpontban pótolhatják. Ezt azzal indokolták, hogy Ausztráliában szigorú intézkedéseket, többek között 14 napos kötelező karantént vezettek be a beutazóknak a koronavírus-járvány miatt.
Forma 1
Őrizetbe vették Bernie Ecclestone-t, mert fegyvert találtak a csomagjában
EGY NAPJA
Ausztrália szigorít, Bahrein rendezheti a szezonnyitó nagydíjat | Eurosport
Sajtóértesülések szerint Ausztrália helyett Bahreinben kezdődik majd márciusban a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság 2021-es idénye. A nemzetközi szaklapok közül több is arról írt hétfőn, hogy a melbourne-i futam szervezői már egyeztetnek arról, hogy egy későbbi időpontban pótolják az Ausztrál Nagydíjat, mivel az országban szigorú intézkedéseket, többek között 14 napos kötelező karantént vezettek be a beutazóknak a koronavírus-járvány miatt.
"További részletek a következő hetekben várhatók, az egyeztetések lezárását követően" - írták közleményükben az Ausztrál Nagydíj szervezői.
A belépőjegyeket még nem kezdték el árulni Ausztráliában. A Forma-1 irányítói a rekordhosszúságú, 23 futamos versenynaptár első viadalát március 21-re tervezték Melbourne-be, míg a bahreini GP-t egy héttel későbbre, március 28-ra írták ki.
Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke szerint a pandémia miatt az idei év első fele "nem tűnik olyannak, amelynek során megközelítőleg normális szezont tudunk teljesíteni". A sportvezetőt több internetes szaklap is idézte kedden, a 74 éves francia szakember azt mondta, arra számít, hogy "a következő napokban számtalan lehetséges változtatásról hallunk majd különböző versenynaptárokat illetően, és nem csak a Forma-1-ben". Todt hozzátette, a járvány "sajnos még nem múlt el, korlátozások most is vannak, a vírus pedig változatlanul fertőz".
A tavalyi idénynyitó versenyhétvégét nem tudták megrendezni Melbourne-ben a koronavírus-járvány miatt, és később sem került rá sor, a szezon pedig csak júliusban, Ausztriában kezdődhetett el, és végül 22 helyett csupán 17 futamos volt. Bahreinben tavaly két versenyt is rendeztek, november végén Bahreini Nagydíj, december elején Szahíri Nagydíj néven.
A Magyar Nagydíjra tavaly július 19-én, zárt kapuk mögött került sor a Hungaroringen, az idei naptárban pedig augusztus 1-jei dátummal szerepel a mogyoródi versenyhétvége.
MTI
Spanyol Nagydíj
Verstappen mindent vitt Spanyolországban, a Red Bull kihasználta a Ferrari betlijét
22/05/2022 15:03
Spanyol Nagydíj
Leclerc nyerte az időmérőt
21/05/2022 15:37