Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lewis Hamilton másfél év után indulhat az élről, közben csapattársa majdnem utolsó lett

Minich Réka

Publikálva 23/07/2023 - 07:44 GMT+2

Lewis Hamilton óriási extázisban ünnepelhetett a Magyar Nagydíj szombati időmérőjét követően, hiszen a 2021-es Szaúdi Nagydíjat követően indulhat ismét a legjobb pozícióból. Közben csapattársa George Russell bosszankodhat, hiszen komoly taktikai hiba miatt csak a 18. helyről startolhat, ami után nem is fogta vissza magát az értékeléskor.

Lewis Hamilton (Mercedes)

Fotó: Getty Images

Lewis Hamilton úgy örült az első helyének, mintha először indulhatna az élről, miközben a Mercedes másik pilótája szerint alaposan elcseszték az időmérőjét.
A Mercedes az utóbbi két évben – amióta az új szabályrendszer van érvényben – komolyan szenved az autójával. A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton már korábban is elmondta, hogy bízik a fejlődésben, de egyelőre nem várható ugrásszerű javulás. Most a Magyar Nagydíj végre pozitív csalódást hozott a számára, hiszen 33 futamos szünetet követően ismét ő volt a leggyorsabb.
Pénteken még az eddigi legrosszabnak érezte az autóját, de szombaton 3 ezreddel sikerült megelőznie Max Verstappent. Az edzés utáni értékelésében nem is fogta magát vissza Hamilton:
„Nem gondoltam volna, hogy odaérünk az elejére, elképesztő másfél év van mögöttünk. A kocsiban annyit kiabáltam, hogy elment a hangom is, nagyon boldog vagyok.
Az egész csapat keményen dolgozott, nagyon hálás vagyok mindenkinek. A kemény munka meghozta az eredményét, olyan érzés, mintha először lenne enyém a pole. Nem is gondoltam volna, hogy versenyben leszünk, szóval az utolsó körömben tényleg mindent beleadtam, nem hiszem, hogy maradt benne bármi.
Az elmúlt időszak nehéz volt, tiszta hullámvasút volt az egész, de senki nem veszítette el a hitét. Végig összetartottunk, csak azon dolgozunk, hogy a megfelelő irányba haladjon a csapat. Tudom, hogy továbbra is nehéz dolgunk lesz, de a mai eredmény is azt mutatja, hogy haladunk előre. Ha továbbra is így dolgozunk, akkor visszatérhetünk megint a legjobbakhoz.
Holnap minden körben tanulni fogunk, nehéz lesz felvenni a versenyt Max-el és Landóval. Lando egészen elképesztő munkát végez a McLarennel, mindig ott van az elején az utóbbi futamokon.”
Amennyire örülhetett Hamilton, annyira bosszankodhatott George Russell. Az időmérő első szakaszából sem sikerült számára a továbbjutás, ráadásul komoly taktikai hiba miatt maradt el ennyire a csapattársától. A gyorsan javuló pályán az utolsó gyors kör időzítése nem jött össze, a forgalom miatt pedig nem volt esélye a javításra.
„Az egész edzésem rosszul volt időzítve, csapatként nem kellett volna ennyit kockáztatnunk. Gyors volt az autó, semmi szükség nem volt arra, hogy egy körre tankoljunk és arra tegyünk fel mindent a végén.
Próbáltam sportszerű lenni, de a többiek megelőztek a felvezető kör végén, főleg Pierre Gasly volt kemény, aki az utolsó kanyarban végott be elém.
Már a kezdés után 3 tized hátrányban voltam, szóval esélyem sem maradt. Nem hibáztatok más pilótákat, mindenki magáért küzd a pályán. Csapatként kellett volna jobban teljesítenünk.
Őszintén szólva nem is tudom, hogy érvényben van-e még az íratlan szabály, hogy nem előzünk a felvezető körben, de igazából én is ezt csináltam volna a többiek helyében. Elég nagy a pálya, de mégis 1 kilométerre jutott 10 autó. Tükörbe kell néznünk és elismerni, hogy ezt mi csesztük el.”
A Magyar Nagydíjat vasárnap 15 órától rendezik. A pálya hírhedt arról, hogy nehéz rajta előzni, szóval Russellnek nem lesz könnyű dolga, ha javítani szeretne a helyezésén.
Forrás: motorsport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés