Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hamilton szerint nem várható gyors javulás a Mercedestől

Minich Réka

Frissítve 22/07/2023 - 09:37 GMT+2

Lewis Hamilton bízik a csapat fejlesztéseiben, de tudja, hogy csak lassan haladhatnak. Szerinte a szélcsatornában csak korlátozott adatokat tudnak beszerezni a kocsi alatt áramló levegőről, emiatt pedig csak igen lassan tudják megérteni, hogy mi lehet a biztos irány a fejlesztésben. A tavalyi fiaskó után most már inkább a lassabb, de biztosabb irányban gondolkodnak.

Hamiltont nem lehet elhallgattani

Lewis Hamilton a Magyar Nagydíj előtt is optimista volt, de ugyanakkor türelemre intette a Mercedes drukkereit, szerinte senki ne várjon csodát.
A Mercedes az idei évet is gyengén kezdte, a tavalyi szezonhoz hasonlóan kiszámíthatatlan volt a W14-es kódjelű autójuk. Az év közbeni fejlesztési csomag keretében már lecserélték a padlólemezt, az első felfüggesztést és az oldaldobozokat is, de áttörő sikert egyikkel sem értek el.
Hamilton szerint van okuk az optimizmusra, hiszen egyértelmű, hogy fejlődtek, de senki ne várjon tőlük akkora ugrásszerű javulást, mint a McLarentől. Ő is és csapattársa, George Russell is tisztában van vele, hogy most muszáj türelmesnek lenniük.
„Minden lehetséges, de meglepne, ha hasonló ugrást produkálnánk, mint a McLaren. Az a legrosszabb, hogy nem látjuk a levegő hogyan áramlik keresztül az autón. A szélcsatornában csak limitált adatokat kapunk, hiszen sokat nem tudjuk mozgatni az autót.
Persze vannak szimulációink, de rengeteg új eszközt kell bevetnünk, hogy meglássuk milyenek az áramlások a padló alatt. Egészen megdöbbentő volt látni, hogy mi történik odalent, teljesen másképp néznek ki az áramlások, mint a korábbi generációs autóknál. Egész egyszerűen időre van szükségünk, hogy megértsük.
Sajnos a lehetőségeink is korlátozottak, szóval nem hozhatunk meggondolatlan döntéseket, hiszen egy rossz fejlesztéssel több hétre is visszavetnénk a munkánkat. Én is azt szeretném, hogy gyorsabban csinálhassuk, de sajnos ez most nem így megy.”
Hamiltont kérdezték a csapat fejlesztési részlegén történt változásokról is. A korábbi technikai igazgató, James Allison nemrég visszatért a pozíciójába.
„Már hosszabb ideje dolgozunk a változtatásokon, ez mindig így megy, a következő futamokra is készen vannak már a terveink. James remek, nagyon jó a viszonyunk, mindig tudja mikor kell keménynek lennie.
Néhány napja is volt egy jó megbeszélésünk, az összes részlegvezető ott volt, George meg én is. Csak az a lényeg, hogy tudjuk, mindig egy oldalon állunk. Jó a kommunikáció, teljesen megbízunk a fejlesztőinkben. Csapatként egységesek vagyunk, biztos vagyok benne, hogy elérjük, amit akarunk, csak ki kell várnunk.”
Lewis Hamilton a Magyar Nagydíj előtt a 4. a világbajnoki pontversenyben, míg csapattársa, George Russell a 6. helyen áll. Az idei szezon 12. versenyét rendezik Budapesten, a nyári szünet előtti utolsó futamot vasárnap 15 órától kezdik.
Forrás: autosport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés