Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Verstappen inkább a Ferrari ellen harcolna a világbajnoki címért

Minich Réka

Frissítve 30/07/2022 - 14:08 GMT+2

Max Verstappen a tavalyi szoros küzdelem után idén is vezeti a világbajnoki összetettet. 2021-ben Lewis Hamilton ellen többször is ütközésig fajult a vetélkedésük. Idén sokkal tisztább a helyzet és nem csak azért, mert sokkal nagyobb a Red Bull-pilóta előnye, hanem mert sokkal tisztább is a Leclerc elleni küzdelem. Most Verstappen el is mondta, hogy mennyivel jobban élvezi az idei évet.

Charles Leclerc és Max Verstappen

Fotó: Getty Images

2021-ben csak az utolsó futam utolsó körében dőlt el a világbajnoki cím, ráadásul erősen vitatott körülmények között. Michael Masi döntése után a Red Bullt és Max Verstappent kivéve sokak kifejezték nemtetszésüket. Lewis Hamilton és Verstappen versengése egész évben kiélezett volt, a két pilóta sokszor a határokat feszegette, többször túl is lépték azt. Nem csoda, hogy mindkét pilóta úgy érezte, hogy elmérgesedett a viszony köztük és csapataik között.
Az idei év eddig sokkal nyugodtabban alakul a holland címvédő számára. Charles Leclerc előtt 63 ponttal vezeti az összetettet, Hamilton előtt pedig már több, mint 100 pont az előnye. A pályán kölcsönösen tiszteli egymást a két versenyző, amikor egymás ellen csatáznak, – eddig – mindig tiszták az előzéseik.
Most Verstappen el is mondta, hogy mennyivel jobban élvezi az idei évet:
„Sokkal inkább olyan legyen egy világbajnoki harc, mint az idei. Egyrészt Charles-lal kis korunk óta ismerjük egymást, nagyon jó srác. A Ferrarival egy tiszteletreméltó ellenféllel kell megküzdenünk. Még amikor szorosan is alakul egy verseny, simán odamegyünk egymáshoz és elmondjuk a másiknak, hogy milyen jó volt a verseny. Tiszteljük egymást.
Franciaországban, szombat este elég jól elvoltunk együtt, de szerintem ez teljesen rendben van. A pályán ellenfelek vagyunk, mindig az a célunk, hogy megverjük a másikat. A pályán kívül viszont teljesen jól el tudunk szórakozni együtt is, ezt pedig nagyon élvezem idén.
Tavaly a mercis srácokkal ilyen elképzelhetetlen lett volna. Idén jól elvagyunk a ferrarisokkal, megvan a tisztelet a másik felé.”
Verstappen szavai egyértelműek, de nyilván az is megkönnyíti a helyzetüket, hogy tetemes az előnyük az összetettben. Paul Ricardban Charles Leclerc komoly eséllyel ment a futamgyőzelemért, de a saját hibájából kicsúszott és kiesett. Az utolsó 7 futamon így már harmadszorra esett ki a monacói. Kétszer a Ferrari motor hagyta cserben, de idén már másodszor Leclerc is komolyat hibázott.
Az utóbbi futamok sikertelensége ellenére Leclerc még nem adta fel a reményt, hogy idén világbajnok legyen, de tudja, hogy milyen nehéz feladata lesz:
„Sokan, ha ránéznek a statisztikákra azt mondják, hogy bolond vagyok, de még mindig reménykedek a világbajnoki címben. Ha minden hátralévő futamot megnyerek, akkor nincs mit számolgatni. Tudom, hogy nem lesz könnyű, de ez a célom. Ha nem hinnék benne, akkor simán otthon maradhatnék, de inkább bízok magamban és harcolok tovább.”
Forrás eurosport.co.uk
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés