Március 5-én mutatják be a Forma-1-es Williams istálló idei versenyautóját.


A brit csapat pénteken közölte a bemutató időpontját, az FW43B kódjelzésű modellben a Mercedes motorja dolgozik majd, de ez lesz az utolsó, amelybe a Williams saját fejlesztésű sebességváltóját építik be, jövőre ugyanis ezt is a Mercedestől kapja majd az istálló.
A kilencszeres világbajnok, nagy hagyományú csapat az utóbbi idényekben komoly gondokkal küzdött, tavaly például pont nélkül zárta a 17 futamos világbajnoki sorozatot.
Forma 1
Räikkönen a mai napig nem érti, minek köszönhető a népszerűsége
5 ÓRÁJA
A 2020-as versenyzőpáros idénre megmaradt, a Mercedes-nevelés brit George Russell mellett a kanadai Nicholas Latifi is ennél a csapatnál folytatja pályafutását. A Williams család tavaly eladta az istállót az egyesült államokbeli Dorilton Capital nevű vállalatnak.

068_AA_14112020_197135.jpg

Fotó: Eurosport

A riválisok közül korábban négy csapat közölte a 2021-es versenygép bemutatójának időpontját: a McLaren február 15-én, az Alpha Tauri négy nappal később, az Alfa Romeo február 22-én, a címvédő Mercedes pedig március 2-án leplezi le autóját.
Az idei világbajnokság március 28-án rajtol Bahreinben, miután a pandémia miatt a hagyományos idénynyitó Ausztrál Nagydíjat március 21-éről novemberre halasztották.
MTI
Forma 1
Belenyúlnak a dzsiddai pályába, a forma-1-es pilóták a beláthatatlan kanyarok miatt aggódtak
TEGNAP 15:40
Forma 1
A következő hét évben is biztosan megrendezik a Forma-1 utcai, villanyfényes nagydíját
TEGNAP 10:13